bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Minnesota pojistila svého kapitána. Vítězný tým a vítězná kultura, chválí Koivu

19. září 2017, 12:00

Robert Rampa

Zůstat doma. Jednoduché přání si Mikko Koivu vyplnil s ročním předstihem. Smlouvu na tuto sezónu sice ještě má, už teď ale ví, že v Minnesotě zůstane až do roku 2020. Podepsal totiž dvouletou smlouvu za jedenáct milionů dolarů. Kapitán Wild prožil úspěšnou sezónu, na jejímž konci se dostal mezi tři nejlépe bránící útočníky. Selke trophy však nezískal, uzmul ji pro sebe už počtvrté Patrice Bergeron.

Minnesota je v NHL od sezóny 2000-01, podle serveru hockey-reference.com vystřídala do roku 2008 dohromady 31 kapitánů. Mezi nimi například Filipa Kubu, Mariána Gáboríka nebo Pavola Demitru. Žádný z nich nevedl Minnesotu déle než pár měsíců. Až Mikko Koivu v roce 2009 převzal kapitánskou pásku od Owena Nolana a už mu zůstala.

„Řekl jsem to milionkrát. V Minnesotě se ke mně a mojí rodině během těch let chovali špičkově. Ať mluvím o fanoušcích nebo lidech okolo hokeje. V rodině jsme od začátku měli jasno, chtěli jsme zůstat tady,“ mluví o svých přáních Koivu. S podpisem nikam spěchat nemusel, jak ale říká, smlouvy se mají řešit mimo sezónu. „Chtěl jsem to vyřešit, než začneme. Nepomáhá to ani hráči, ani organizaci, když se záležitosti okolo smlouvy řeší během zápasů.“

Generální Manažer Chuck Fletcher podle svých slov nezažil jednodušší vyjednávání. „Párkrát jsme si zavolali a bylo hotovo. Vypovídá to o něm a o tom, jak moc chtěl zůstat, hodně. Dohodli jsme se vážně lehce,“ chválí si Fletcher. „Stále je excelentním hokejistou, loni nám to ukázal. Roky ukazuje své ofenzivní schopnosti, um na vhazování. Těžko se hledá hráč jako on. Jejich hodnota je neuvěřitelná.“

Fletcher zažil rušné léto. Do Minnesoty přivedl útočníky Ennise, Foligna a znovu podepsal Mikaela Granlunda a Nina Niederreitera. „Mikael, Nino a Mikko tvoří kritickou část našeho týmu. Jejich přítomnost u Wild je důležitá,“ říká Fletcher. Mikko Koivu je jediným hráčem v týmové historii, který dokázal vyhrát alespoň dvacet vhazování za jeden zápas. Za celou kariéru se mu taková věc podařila jedenáctkrát. Zároveň vede historické statistiky Minnesoty v nastřílených gólech.

„Vždy chcete být v týmu, který má šanci vyhrát. Poslední roky přišlo velké zlepšení, sledoval jsem, jak si tým navykal na vítěznou kulturu. V šatně sedí hráči a ví, že umí vyhrávat,“ uzavírá Mikko Koivu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.