bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mimořádný hráč. Pavelski rekordmanem, předčil i Gretzkyho

26. září 2020, 12:55

Matěj Hodoval

Přestřelka s nešťastným koncem. Dallas se v noci ještě o krok vzdálil od vysněného Stanleyova poháru, naopak Tampa si v prodloužení vybojovala mečbol. Hvězdám nestačily ani dvě trefy Joea Pavelskiho, jenž se díky nim zapsal do historie.

Podepsali jej 1. července 2019 také pro jeho bohaté zkušenosti v play-off a on to klubu splácí.

Zisk Joea Pavelskiho na trhu s volnými hráči se Dallasu opravdu vyplatil. Americký útočník, který do té doby působil jen ve slunné Kalifornii, kde oblékal dres San Jose Sharks, se zabydlel i v novém angažmá.

V základní části nasbíral během sedmašedesáti startů čtrnáct gólů a sedmnáct asistencí. Vyloženě nezazářil, v týmovém bodování skončil až na sedmém místě. Jeho čas měl ovšem teprve přijít.

Pro rodáka z Ploveru je letošní vyřazovací část už celkově třináctou v kariéře v National Hockey League. Zkušeností má na rozdávání a i díky němu se Dallas v aktuálně rozehraném play-off probojoval až do finále.

V tuto chvíli má na kontě za pětadvacet klání dvanáct gólů a šest asistencí. Jako jediný z celku Stars dokázal vsítit dvojciferný počet branek. Druhý Denis Gurjanov na něj ztrácí tři zásahy.

Pavelski přidal dvě trefy i v posledním utkání s Tampou, které nakonec rozhodlo o tom, že Lightning budou v následujícím střetnutí poslední krůček od nejcennější trofeje. Góly amerického útočníka tedy na výhru nestačily, zapsaly se ale výrazně do historie.

Šikovný pravák vyrovnal rekord Joe Mullena, který nastřílel v play-off nejvíce gólů ze všech Američanů (60). Wisconsinský rodák má minimálně jednu další příležitost, aby se na vrcholu historické tabulky osamostatnil.

Jeden rekord ale přece jen získal pro sebe. Pavelski nastřílel ze všech hráčů starších 36 let nejvíce branek během jedné vyřazovací části. Se svými dvanácti góly překonal Maurice Richarda (11 gólů, rok 1958), Waynea Gretzkyho (10 gólů, rok 1997) či Bretta Hulla (10 gólů, rok 2002).

Takový milník však vstřebá sám Pavelski až později, nyní má v hlavě pouze sérii s Tampou Bay. „Je skvělé být mezi takovými jmény. V tuhle chvíli se soustředíme na finále, takže všechno tohle jde stranou. Podívám se na to jindy,“ líčí forvard s šestnáctkou na zádech.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.