bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mimořádně dobrý! Quinn Hughes ohromil celý Vancouver

15. března 2020, 12:10

Matěj Hodoval

Jedním z nejzajímavějších hráčů, které mohli hokejoví nadšenci sledovat v aktuálně přerušené sezoně National Hockey League, byl bezesporu Quinn Hughes. Teprve dvacetiletý zadák doslova ohromil Vancouver.

Vancouveru se letos dařilo, tým plný dravého mládí se rval o postup do vyřazovací části. V tuto chvíli, kdy je soutěž přerušena, se Canucks nachází jedno místo za druhou divokou kartou v Západní konferenci, na které je Nashville. Obě mužstva mají shodně bodů.

Příčin dobrých výsledků Kosatek je několik. Ať už hovoříme o zásluhách Jacoba Markströma či vhodném doplnění kádru během léta, kdy přišel třeba Tyler Myers nebo těsně před uzávěrkou přestupů díky výměně Tyler Toffoli.

Mezi hlavní důvody ale patří také rozvoj mladých hvězd, od nichž se očekává do budoucna ve Vancouveru hodně. A v organizaci Nucks se sešla parta, která roste velmi rychle. Důkazem budiž Quinn Hughes.

Před sezonou se často spekulovalo, který z dvojice bratrů zažije lepší sezonu. Jack Hughes se chystal na svůj premiérový rok v nejlepší hokejové soutěži světa poté, co si jej vybralo New Jersey z první pozice na posledním draftu.

Quinn Hughes už stihl spatřit světla National Hockey League, když již loni naskočil do pěti zápasů. A ukázal, že v něm něco doopravdy je, během své krátké štace posbíral tři asistence.

Canucks se tak letos rozhodli dát svému talentovanému mladíkovi šanci v kompletním ročníku. Hughes přitom nezklamal, o tom žádná. 

V osmašedesáti zápasech vstřelil osm branek a na dalších pětačtyřicet přihrál. Společně s J.T. Millerem se dělí o krále asistencí ve Vancouveru, suverénně pak vede týmové bodování obránců před druhým Alexanderem Edlerem (33 bodů).

Co se týče porovnání s ostatní ligovou konkurencí, Hughesovi patří v bodování zadáků páté místo. Mezi všemi nováčky dokonce bodování vede, rovněž má ze „zelenáčů“ na kontě nejvíce gólových přihrávek.

Proto není divu, že společně s Calem Makarem, dalším fenomenálním mladým bekem, závodí o Calderovu trofej, jež je udělována nejlepšímu nováčkovi každé sezony. Mimochodem, mezi elitní trojicí se skloňuje také jméno českého útočníka Dominika Kubalíka.

Celkově sedmý výběr draftu 2018 doslova očaroval Vancouver. Fanoušci dvacetiletého Američana zbožňují, obdivují jeho skvělé bruslení a hokejové myšlení. Hughes již stanovil klubový rekord v počtu asistencí mezi obránci nováčky.

Canucks si jsou moc dobře vědomi, jaký drahokam ve svých řadách mají. I proto dostává na ledě dost prostoru. Nutno podotknou, že zcela zaslouženě. Průměrně stráví na ledě bezmála dvaadvacet minut za zápas.

Hughesovu výdrž velmi oceňuje i trenér Travis Green. „Pravděpodobně by mohl odehrát tři utkání v jeden den,“ usmívá se lodivod Canucks.

„Věděli jsme, že v něm máme něco mimořádného. Jsme šťastní, že je tady,“ nechal se slyšet kapitán Kosatek Bo Horvat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.