bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Milióny pro Big Buffa. Hvězdný bek se upsal Tryskáčům na dalších pět let

9. února 2016, 10:00

Tomáš Zatloukal

Kolem Dustina Byfugliena se poslední dobou stále něco děje. Na All-Star Game pobavil hokejovou veřejnost John Scott, když nejtěžšího hráče NHL nominoval do soutěže o nejrychlejšího bruslaře, posléze obletělo sociální sítě kratičké video, které ukazuje, že si černošský bek najde prostor pro média a fanoušky i během urputného bránění. Po dvou legráckách nyní přichází i seriózní zpráva, Big Buff se od Winnipegu konečně dočkal nového kontraktu.

 Byfuglien patří ke klíčovým mužům winnipežské soupisky, Jets mu dávají nejvíce prostoru ze všech hráčů, průměrně hrává přes 24 minut za večer. Vede týmovou statistiku v počtu trestných minut, platí za nejpilnějšího střelce. A jeho 15 gólů a 17 asistencí bychom rozhodně neměli přehlížet, americkému "obojživelníkovi" (umí zahrát i na postu forvarda) stačí mezi Tryskáči na čtvrté místo (první mezi beky).

Mimochodem, oněch 15 tref řadí Big Buffa, majitele prstenu pro vítěze Stanley Cupu za rok 2010, na druhé místo ve střelecké tabulce zadáků z celé NHL, lépe to pálí jen Brentu Burnsovi ze San Jose Sharks. Není tedy vůbec divu, že Byfuglien nechyběl na nashvillském Utkání hvězd, nominován byl již počtvrté za sebou. A nikoho nešokovala ani jeho čerstvě podepsaná smlouva, respektive její výše (38 milionu dolarů). 

Rodák z Roseau zůstane ve Winnipegu dalších pět let, z platového stropu ročně ukrojí 7,6 milionu dolarů. Stropovou zátěží bude od příštího ročníku třetím nejnákladnějším bekem v zámořské soutěži, více než Big Buff ubírají svým klubům jen Shea Weber a P.K. Subban. Přitom Byfuglien sám žádal nižší finanční ohodnocení, nicméně na delší dobu. Tryskáči raději upřednostnili kratší pakt za více peněz.

Winnipežský GM Kevin Cheveldayoff se po dohodě s Byfuglienem, která jasně nadiktovala současnou i budoucí podobu defenzívy Tryskáčů (alespoň do roku 2018 jsou podepsáni i Tyler Myers s Tobiasem Enströmem, Jacob Trouba bude mít status RFA), může soustředit na vyřešení situace kolem kanadského kapitána Andrewa Ladda. Velmi často se spekuluje o jeho odchodu, poněvadž by se mohl stát pro Winnipeg až přespříliš drahým.

 Zůstane? Nebo na rozdíl od Byfugliena půjde o dům dál?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.