bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Michal Rozsíval se opět zranil. Chybět bude asi tři týdny, přiznal trenér Quenneville

3. února 2017, 10:00

Vojtěch Balon

Mnohé překvapilo, když Michal Rozsíval dostal v létě nabídku další roční smlouvy od Chicaga Blackhawks. Osmatřicetiletý veterán toho ale v probíhajícím ročníku příliš neodehrál, spoustu zápasů proseděl jen na tribuně a ve středu se smolně zranil při blokování střely na tréninku. Vlašimský rodák utrpěl zranění v dolní části těla a kouč Joel Quenneville přiznal, že Rozsíval bude chybět zhruba tři týdny.

Michal Rozsíval se zranil těsně před středečním utkáním na ledě San Jose, do zápasu proti úřadujícím šampionům Západní konference nakonec nenastoupil žádný český hokejista. Mimo hru zůstal i Michal Kempný, jenž tentokrát seděl na tribuně a jeho místo zaujal z farmy povolaný Gustav Forsling, který bude mít díky Rozsívalově smůle šanci zabojovat o trvalé místo v prvním týmu Blackhawks.

Mladý švédský zadák odehrál v této sezóně za Chicago 32 zápasů s bilancí gólu a tří nahrávek, načež byl po Novém roce odvelen na farmu do Rockfordu. V AHL se ale neohřál ani měsíc a Forsling už je zpět ve Windy City. Přesněji na západním pobřeží Spojených států, kde Blackhawks absolvují další šňůru venkovních zápasů.

„V Rockfordu jsem udělal další pokrok, začal jsem si zase věřit a chodil jsem na přesilovky i oslabení,“ nelituje týdnů strávených ve druhé nejvyšší zámořské lize Gustav Forsling. „Čím více prostoru hráč dostane, tím lépe se cítí. Proto jsme Gustava poslali na farmu, kde na své hře zapracoval a věříme, že pro nás může být ještě platnějším hráčem,“ uvedl trenér Quenneville.

Pokud se jeho slova naplní a Forsling se nadobro usadí v sestavě Blackhawks, Michal Kempný a především momentálně zraněný matador Rozsíval budou muset zabrat, aby se prokousali mezi šestici vyvolených zadáků. Přejeme brzké uzdravení a držíme palce.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.