bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mezi juniory nemusí, New Jersey si Zachu podrží v prvním týmu

1. listopadu 2016, 8:00

Martin Zíta

Po dvou sezonách v juniorské Ontario Hockey League (OHL) se může Pavel Zacha radovat, v zámoří si konečně vyzkouší celou sezonu s profesionály. Vedení New Jersey se totiž rozhodlo, že českého útočníka letos chce ve svém kádru.

Pavel Zacha zůstane po celou sezonu členem prvního týmu New Jersey Devils. Alespoň to tedy tak vypadá. S informací přišel Andrew Gross píšící pro The Record. “Ptal jsem se trenéra Hynese, jestli Zacha zůstává v týmu. Řekl, že ano,” napsal na svůj twitterový účet. “Momentálně o tom nepřemýšlíme,” dodal ještě podle Grosse trenér John Hynes.

Pro většinu týmů NHL nyní přichází zlomový okamžik. S blížícím se desátým zápasem sezony se musí jejich vedení rozhodnout, zda věří svým mladíkům. Pokud totiž takový – věkově stále k dispozici pro juniorský tým – hráč neodehrál zmíněných deset zápasů a tým jej pošle mezi juniory, neodečte se mu rok ze smlouvy s celkem NHL.

Jakmile ale hranici překročí a tým by jej poslal do juniorské soutěže klidně hned po jedenáctém zápase, smlouva platí, avšak hráč už se v ten stejný rok do NHL nepodívá. Tedy s největší pravděpodobností.

Jak již bylo zmíněno, starosti tohoto charakteru má spoustu mužstev napříč NHL. Server TSN pak s nadsázkou uvedl, jak těžkou hlavu si asi musí dělat v Edmontonu. Ač se to může zdát přitažené za vlasy, aktuální lídr bodování ligy Connor McDavid by klidně ještě mohl válet v OHL.

Jistotu má jistě například Auston Matthews nebo Letci Travis Konecny s Ivanem Provorovem, vedení Philadelphie hlásilo už před sezonou, že mladíci zůstanou u týmu po celý ročník.

Poctivý žák Zacha

Ovšem zpět k Zachovi. Český útočník zatím v letošní sezoně nastoupil v dresu Devils k osmi zápasům. Několik nich dokonce strávil v pozici prvního centra s novou hvězdou klubu Taylorem Hallem, jenž se k Ďáblům zařadil v letní pauze, a klubovou stálicí Kylem Palmierim.

Zacha ve zmíněné porci zápasů nasbíral tři asistence, debut v lize si odbyl už na konci minulé sezony, kdy se k týmu připojil po vypadnutí z play-off se Sarnií.

“Víme, že se ta hranice blíží. Pavel ale zatím ukázal, že zvládá hrát na nejvyšší úrovni,” rozpovídal se Hynes. Jeden z jeho nejmladších svěřenců má ještě hodně co zlepšit, ale s tím se u mladého hráče počítá. “Každý má oblast, na které by měl zapracovat. Pavel není jiný. Úroveň NHL zvládá a umí pozitivně promluvit do dění na ledě. Zapracovat musí na konci v zápasech, které jdou ihned po sobě,” Hynes ale věří, že tento menší problém s tak zvanými back-to-back zápasy – dva během dvou dní – je pouze otázkou času a zvyku.

“Je skvělý. Umí to na buly, pořád se chce učit nové věci a zjišťuje, jak by kterou věc mohl udělat lépe. Hraje dobře v pět na pět, v přesilovce, získává si důvěru trenérů i spoluhráčů,” dodal ještě k talentovanému českému útočníkovi jeho kolega ze středu útoku Adam Henrique.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.