bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mezi asistentem a manažerem je ohromný skok, poznává Hextall

14. srpna 2014, 19:50

Jan Šlapáček

Osm roků připravoval jako asistent podklady pro generální manažery v Los Angeles a ve Philadelphii. Letos v květnu postoupil v klubové hierarchii Flyers ještě o příčku výš. Ron Hextall dobře ví, že jeho poslední kariérní krok se sice tolik neprojeví na množství práce, kterou musí vykonat, zato odpovědnost naroste exponenciálně.

„Ať už to byl Clarkie, Homer nebo Dean, kdo seděl ve velkém křesle, jak vy říkáte, vždycky jsem si uvědomoval, jak snadné je sedět na druhé straně stolu a radit jim, co udělat. Když jste to vy, kdo mačká spoušť, je to trochu odlišné. Věděl jsem to už dřív, ale nečekal jsem, že před každým podpisem nebo výměnou budu ve tři hodiny v noci vzhůru a hodinu nebo dvě o nich budu přemýšlet,“ přiznává se bývalý brankář ke spánkovému deficitu.

„Práce asistenta byla také vyčerpávající, ale neuvědomoval jsem si, jak vás vyčerpává a kolik zabere času, když musíte mačkat spoušť.“

Člen „stříbrných“ týmů Philadelphie z let 1987 a 1997 se Stanley Cupu dočkal až jako funkcionář, je podepsán pod historicky prvním titulem LA Kings zpřed dvou sezón. Deanu Lombardimu dělal asistenta už od roku 2006, k Letcům se vrátil loni. V minulé sezóně byl jeho přímým nadřízeným Paul Holmgren. Třetí osobou zmiňovanou v předchozím komentáři je Bob Clarke, pod nímž pracoval u Flyers na začátku tisíciletí jako ředitel oddělení pro hráčské záležitosti.

Hextallova startovní pozice není záviděníhodná. Vzhledem k tomu, že vedení NHL nastavilo nový platový strop na 69 miliónů dolarů, tedy citelně níže, než se očekávalo, je Philadelphia momentálně skoro pět miliónů nad povolenou hranicí. Problém sice bude vyřešen zapsáním Chrise Prongera (mzdový průměr 4,94 mil.) a zřejmě i Kimmo Timonena (2 mil.) na listinu dlouhodobě nemocných, ale i tak musel nový muž v čele organizace o prázdninách obracet v ruce každý cent.

„Lidi mluvili o tom, jak náročné to bylo, ale myslím, že by to bylo mnohem náročnější, kdybychom neměli dobré mužstvo a potřebovali zaplnit více mezer. Já věřím, že máme dobrý tým, a líbí se mi, jak je poskládaný. Lidé říkali, že nebudeme moci usilovat o volné hráče, ale my máme opravdu dobré mužstvo. Kluci, co byli v nováčkovském kempu, to během dvou až čtyř let rozjedou,“ říká Hextall v rozhovoru pro stránky NJ.com.

„Nemáme stárnoucí mužstvo, které potřebuje za dva nebo tři roky totální obměnu. Máme velmi dobrou skupinu mladých útočníků a solidní obranu, do které přijdou další kluci. Lidé si možná myslí, že naše očekávání nejsou vysoká, ale nemůžou být dále od pravdy,“ tvrdí Ron Hextall.

„Čekáme od hráčů, že ze sebe každý večer vydají všechno a budou fungovat jako tým. Když jsou soudržní a jdou si za svým, můžete dokázat velké věci. Podívejte se na loňské Rangers. Kdo by si pomyslel, že dojdou až do finále Stanley Cupu? Přitom nás v sedmém zápase prvního kola porazili o jediný gól,“ uzavírá nový generální manažer Philadelphie.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.