bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Metla ottawských gólmanů? Otřesy mozku pronásledovaly Murrayho, teď je obětí Nilsson

20. listopadu 2020, 10:00

Tomáš Zatloukal

Když ottawští Senátoři přivedli z Pittsburghu Matta Murrayho a poté s ním okamžitě podepsali čtyřletou smlouvu, museli mít jednu zásadní obavu. Co když utrpí další otřes mozku? Zákeřné zranění mu v posledních letech devastovalo kariéru. Popravdě řečeno, ona tíživá otázka bude vedení Sens pronásledovat po celou dobu Murrayho lukrativního kontraktu. A stálou přítomnost nebezpečí bude nějaký čas připomínat i zdravotní stav ottawské dvojky Anderse Nilssona.

Zásadně pomohl ke dvěma Stanley Cupům, lámal rekordy, stal se jedničkou Penguins.

Murray prožíval snové začátky v NHL. Jenže raketový start vytáhlého gólmana se skotskými a nizozemskými kořeny poté zbrzdily otřesy mozku. Utrpěl dva během osmi měsíců, což se zásadně odrazilo na jeho zdraví, psychice i výkonnosti.

Do své někdejší formy se ještě zcela nedostal, byť v nedávném play-off chytal velmi solidně. A dal naději ottawských fanouškům, že by mohl být víc než důstojným nástupcem Craiga Andersona.

Otázkou zůstává, jaké následky by měla případná další komoce. A také to, kdo mu bude zkraje příští sezony krýt záda. Stále totiž není v pořádku Nilsson, který se už jedenáct měsíců potýká s následky právě otřesu mozku.

"Střídají se u něj dobré a špatné dny. Mívá bolesti hlavy a krku, potíže se zrakem. Než se zranil, chytal parádně. Je těžké ho vidět v takové situaci," mrzí Pierrea Groulxe, kouče gólmanů Sens, Švédův zdravotní stav.

Kdo případně nahradí mistra světa z roku 2018 v roli Murrayho náhradníka?

Senátoři pár možností mají. Nabízí se Nilssonův krajan Marcus Högberg. Ten stihl v minulé sezoně za Ottawu odchytat 24 mačů a vedl si obstojně. Pak je tu ještě Joey Daccord. I on si už vyzkoušel NHL, byť jednou jedinkrát.

Pro Senators by pochopitelně bylo nejlepší, pokud by Nilsson zaznamenal výrazný progres a zbavil se zmíněných postkomočních příznaků. Otřes mozku je nicméně záludné a velmi nepředvídatelné zranění.

Ostatně své o tom vědí Murray i Anderson, jemuž se tyto zdravotní trable také nevyhnuly.  

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.