bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Média v Edmontonu jsou brutální, vzpomíná Eberle. Připravuje se výměna Nugenta-Hopkinse

27. listopadu 2017, 19:00

Robert Rampa

Stará písnička minulých let opět žije vlastním životem. Na dně ligy se topí Edmonton s Buffalem. To přeci není možné. Edmonton zaplatil nového generálního manažera Chiarelliho a po loňské, úspěšné sezoně měli ligu ovládat. Místo toho se vedle špatných výsledků mluví o dalším trejdu. Edmonton nejspíš opravdu nabízí Nugenta-Hopkinse a po kvalitním, ačkoliv přeplaceném, centru zatoužili v Bostonu i Floridě.

V létě se Edmonton zbavil další hvězdy, Jordan Eberle putoval do New Yorku Islanders za Ryana Stromea. Dnes 27letý útočník přiznává, že tlak médií v kanadském městě nedokázal dobře ustát. „Média v Edmontonu dokážou být opravdu brutální. Vaše sebevědomí zmizí. A bez něho tuhle hru nemůžete hrát. Je to jednoduché, jsou prostě Edmonton Oilers a média rozebírají každou maličkost, kdy stojíte za nic,“ vzpomíná ve špatném Eberle.

Přes nedobré vzpomínky dokázal Eberle v Edmontonu udržet pěkné statistiky. Z 507 zápasů si připsal 382 bodů. Nyní je už Eberle v New Yorku a rozhodně si nemůže stěžovat. „Edmonton mě ovlivnil, ztratil jsem sebevědomí. Takže od doby, kdy jsem u Islanders, se snažím své sebevědomí znovu najít.“

„Vím, že v posledním play off se mi bodově nedařilo. Nehrál jsem špatně, jenom se to neprojevilo na skóre. V play off ale potřebujete bodovat, takže jsem se dočkal pádu v sestavě. Trochu jsem dostal přes čumák,“ dodává Eberle.

Kanadský sportovní trh je na hokej zatížený, média mu věnují primární pozornost. V USA mají lidé možnost sledovat další sporty a nevládnou takové hysterii. „Média nás tak moc nesledují. Můžeme hrát volněji, což naší hře pomáhá. Můžu jim hodně dát,“ chválí si Eberle situaci v New Yorku.

Před pár dny přišla nová zpráva. Edmonton prý uvažuje o výměně posledního veterána ze známého čtyřlístku (Eberle, Hall, Jakupov, Nugent-Hopkins). Zájem podle všeho projevili v Bostonu a na Floridě. Boston by mohl nabídnout Toreyho Kruga, o čemž se v posledních dnech také mluví, či jiného, mladšího obránce. U Floridy by se pravděpodobně také jednalo o obránce, možná Petrovica nebo Mathesona.

Jak by na výměnu Nugenta-Hopkinse reagovali fanoušci, to si můžeme pouze domýšlet.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.