bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

McDavid? Správný lídr, novodobé dvojče Gretzkyho, tvrdí Sekera

30. července 2017, 11:30

Václav Jáchim

V NHL mají velkou budoucnost, už letos o nich bylo pořádně slyšet. Mladé pušky Edmonton Oilers válely luxusně. Ačkoli se v play off nedostavil výsledek v podobě velkého finále a bojů o Stanley Cup, Olejáři zaujali. Nejslabší tým předminulého ročníku NHL nasbíral v základní části 103 bodů a naznačil, že potenciál má. "Změnil se kádr a my si zvykli na systém hry. Také přišli Lucic s Maroonem, kteří přinesli potřebnou tvrdost," říká v rozhovoru pro deník SME obránce Andrej Sekera.

Zkušený bojovník nemá tak zvučné jméno jako některé zámořské hvězdy, ovšem mezi mantinely NHL hraje parádně. Platilo to až do play off, pak se Sekera vážně zranil a musel na operaci. "Měli jsme dobré období a já samozřejmě nebyl nejšťastnější, když jsem se zranil. Ale tohle k hokeji patří. Je třeba dát hlavu nahoru a být pozitivní," komentuje pocity poté, co utrpěl přetržení křížového vazu v koleně.

Účastník loňského Světového poháru chyběl při vyvrcholení vyřazovacích sérií o Stanley Cup, od operace utekly už víc než dva měsíce. A Sekera usiluje, aby byl co nejrychleji fit. "Mám protokol, který musím dodržovat. Každý týden něco přidávám, zatím se zdá, že všechno je na správné cestě. Rehabilituji v Banské Bystrici, kde i trénuji. Koncem srpna letím na kontrolu do Clevelandu, lékaři mi pak řeknou víc ohledně mého návratu k hokeji," zmiňuje pro SME.

Jednatřicetiletý rodák z Bojnic patří k elitním ministrům obrany Oilers. Účastník olympijských her 2010 a 2014, který si zahrál na šesti světových šampionátech dospělých, je na vrcholu kariéry. Zkušený bek už v NHL stihl 647 zápasů a 224 bodů, před působením v Edmontonu nastupoval za Buffalo, Carolinu a Los Angeles. Uplynulý ročník neměl až do zmíněného zranění chybu. "Cítil jsem se výborně. Povedenou sezonu měli i jiní spoluhráči, což se promítlo do výkonů v základní části," doplňuje.

Slavní Olejáři poslední dobou paběrkovali, po 11 letech ale konečně prošli do play off. Teď jde o to, aby se šance na Stanley Cup naskýtala pravidelně. "Jasně, nejlepší by bylo postoupit každým rokem, ale někdy se to nedá. Fanoušci byli každopádně nadšení, lidé v Edmontonu hokejem žijí. Myslím, že se současným kádrem jim můžeme dělat radost i nadále," věří.

Oilers mají v týmu nejužitečnějšího hráče uplynulé sezony Connora McDavida, právě tenhle kanadský mladík by měl v brzké budoucnosti nasměrovat klub k triumfům. Sekera zná mistra světa 2016 velmi dobře. "Je to vynikající hokejista, zřejmě nejlepší v celé soutěži, a také výborný kluk. Pokorný a skromný. Když je něco potřeba, tak to poví, ale jinak zbytečně moc nemluví. Spíš se prezentuje na ledě. Správný lídr," připomíná.

V Edmontonu doufají, že jednou přijde doba, která opráší vzpomínky na slavnou dynastii z 80. let. Tehdy Olejářům velel Wayne Gretzky, nejlepší hokejista všech dob a aktuálně jeden z předních činovníků současné organizace Oilers. Jak vidí srovnání obou hvězd Sekera? "Gretzkymu se nikdo nevyrovná, McDavid je ale v současné éře jeho novodobým dvojčetem. V příštích letech bude určitě patřit k nejlepším," hlásí. Sekera má slova chvály i pro německého buldoka Leona Draisaitla. "Super hokejista, tvrdě na sobě pracuje. Moc lidí to nevidí, ale je silný na puku, má vynikající střelu a přehled," uzavírá.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.