bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

McDavid mu možná zabere místo. Udělám vše, abych v sestavě nechyběl, hlásí Draisaitl

6. července 2015, 19:45

Michal Sobotka

Stal se vůbec nejvýše draftovaným Němcem v historii. Leon Draisaitl s velkou pompou okamžitě naskočil do NHL, ale tvrdě narazil. Po necelé půl sezoně ho jeho klub Edmonton Oilers poslal zpět do juniorky. Teď bude o místo bojovat znovu, mimo jiné v konkurenci Connora McDavida.

Nastoupil k 37 zápasům a získal v nich jen 9 bodů (2+7). Rozhodnutí bylo pro vedení klubu celkem snadné. Ten kluk potřebuje ještě čas. Edmonton tak v polovině sezony neváhal a poslal Leona Draisaitla zpět do juniorky. Zbytek sezony dohrál syn Petera Draisaitla, kouče Hradce Králové, v týmu Kelowna Rockets (WHL).

Se zmiňovaným celkem vyhrál německý útočník celou soutěž a klub mohl zabojovat o Memorial Cup. „Zařazení do juniorky mě motivovalo,“ uznává třetí volba loňského draftu. „V devatenácti letech jsem žil svůj sen. Byl jsem v NHL, ale když mě poslali do juniorky, trochu to bolelo. Docela jsem se s tím ale vypořádal,“ přemýšlí.

Juniorka mu pomohla

Oilers dobře věděli, proč tento krok udělali. Vědom si toho je i sám Draisaitl. „Pochopil jsem, že je několik věcí, na kterých musím zapracovat. Přesně to jsem v Kelowně učinil,“ říká. V NHL prý narazil hlavně ve změně rychlosti. Najednou hrál proti lepším centrům. Silovějším, techničtějším, rychlejším. Když v prosinci získal kanadský klub veterána Dereka Roye, bylo o budoucnosti Draisaitla jasno.

„Rozhodně mi zařazení do juniorky pomohlo. Získal jsem spoustu sebedůvěry ve WHL. Na ledě jsem dostal hodně času,“ vysvětluje. „Zápasy v NHL mi ale daly zkušenosti. Teď už vím, o čem ta soutěž je a chci se ukázat, že jsem schopen v ní nastoupit,“ vyhlašuje Draisaitl. Jeho cíl pro následující sezonu je jasný – dostat se na soupisku pro NHL.

Třeba budou přáteli

Jenže nastat by mohl drobnější problém. Oilers totiž draftovali Connora McDavida. Hráče, který operuje na stejném postu jako Draisaitl a který jistě dostane rovnou šanci. Německý útočník si toho byl vědom už po dubnové loterii draftu. „Získat hráče jeho kalibru je vzrušující. Samozřejmě je mi jasné, že jsme oba centři, takže budu o místo muset bojovat,“ ví rodák z Kolína nad Rýnem. „Oba jsme mladí a chceme být v NHL. To ale neznamená, že nemůžeme být přáteli. Pro organizaci je to skvělý přírůstek,“ chválí.

Na zmiňované pozici proběhne zajímavý souboj. Je možné, že někteří centři nakonec skončí na křídlech. O post středového útočníka se zajímají kromě McDavida s Draisaitlem ještě Nugent-Hopkins, Lander a Letestu. „Jsem si vědom boje o místo, ale o to větší to bude zábava. Udělám všechno pro to, abych v sestavě nechyběl,“ slíbil 19letý útočník.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.