bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

McDavid by měl být připraven na tréninkový kemp, hlásí generální manažer Oilers Holland

16. června 2019, 16:15

Ondřej Mach

Connor McDavid má za sebou další nevydařenou sezonu. S Edmontonem se podruhé v řadě neprobojoval do play off, v posledním utkání základní části se navíc zranil po nepěkném zákroku od Marka Giordana. Podle generálního manažera Oilers Kena Hollanda však rehabilitace probíhá skvěle, hvězdný Kanaďan by tak měl být připraven na tréninkový kemp před startem sezony.

„Očekávám, že ho uvidím na ledě při tréninkovém kempu. Velmi úzce spolupracuje s naším zdravotnickým týmem a zdravotníky, které má k dispozici v Torontu. Dostává se mu nejlepší možné péče,“ řekl ve čtvrtek Holland oficiálnímu webu Oilers.

McDavid se zranil 6. dubna při posledním utkání proti Calgary Flames, když jej při jednom z útoků podrazil Mark Giordano. Kapitán Edmontonu pak v pádu narazil levou nohou do brankové konstrukce. První zprávy hovořily o možné zlomenině, vyšetření však odhalila, že kost poškozena není. Rychlonohý útočník si tak ze souboje odnesl „pouze“ přetržený zadní zkřížený vaz v koleni.

„Tento týden jsem ho viděl dvakrát. Před deseti dny jsem jel do Toronta a strávil s ním dvě a půl nebo tři hodiny na obědě. Tento týden jsem byl v Torontu dva dny a v pondělí jsem zase zašel za Connorem, abych se podíval, jak rehabilituje,“ nechal se slyšet generální manažer Edmontonu.

Z osobního hlediska má za sebou dvaadvacetiletý útočník nejpovedenější sezonu. V 78 zápasech zapsal celkem 116 bodů za 41 branek a 75 asistencí, čímž překonal svoje bodové maximum z ročníku 2017/18.

McDavid je zároveň finalistou dvou individuálních ocenění - Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče a Ted Lindsay Award pro nejužitečnějšího hráče voleného samotnými hokejisty. Předávání cen proběhne 19. června v Las Vegas.

Tréninkový kemp Edmontonu odstartuje zhruba v polovině září.

„Je ve skvělé náladě. Setkání s ním jsem si užil. Bylo to poprvé, co jsem si s ním jen nepotřásl rukou na chodbě jako hostující tým. Zotavuje se skvěle a těší se, až bude na ledě," dodal Holland na závěr.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.