bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

McDavid a Draisaitl jsou noční můrou trenérů, shodují se nováčci Hokejové síně slávy

17. listopadu 2019, 13:30

Martin Schwarz

Doslova za pár hodin bude do Hokejové síně slávy oficiálně uvedených dalších šest vyvolených, mezi nimi i legenda československého hokeje Václav Nedomanský. Novináři se jich u příležitosti slavnostních okamžiků zeptali mimo jiné i na to, jak nahlíží na současné hvězdy, zejména pak na smrtící edmontonské duo Connor McDavid – Leon Draisaitl. A nikterak překvapivě z nich padal jeden superlativ za druhým.

„Pokud bych ty dva chtěl zastavit, rozhodně bych v letech aktivní kariéry musel zapracovat na svých bruslařských schopnostech,“ tušil bývalý útočník Montrealu či St. Louis a nový člen Hokejové síně slávy Guy Carbonneau. „Nejen jejich dovednosti jsou okrasou dnešního hokeje. Hráči jsou neskutečně rychlí, McDavid s Draisaitlem nad ostatními ještě vyčnívají,“ měl jasno.

Připomeňme, že tahouni Edmonton Oilers za sebou mají jeden z nejlepších týdnů této sezony. Nedávno jedenácti kanadskými body deptali Colorado Avalanche, v sobotu večer řádili znovu – McDavid posbíral proti Dallasu tři asistence, jeho německý kolega zapsal gól a nahrávku. A hádejte, kdo nyní vede bodování celé NHL? Hádáte správně. Nebýt českého snajpra Davida Pastrňáka, vládli by „edmontonští bohové“ i tabulce střelců.

„Lidé chtějí vidět přesně takové hokejisty, jako jsou McDavid s Draisaitlem,“ pokračoval Corbonneau. „Platí velké peníze, aby je mohli sledovat v televizi nebo přímo na stadionech. A pro trenéry ostatních týmů jsou naopak noční můrou. Když jsem ještě hrával já, tak bylo hlavním úkolem zabránit hvězdám soupeře, aby vůbec skórovaly. Dnes je to o tom, že když soupeř nastřílí čtyři branky, vy musíte dát šest nebo sedm,“ srovnával.

„Nechci je nějak speciálně hodnotit, ale pochopitelně patří na úplnou špici ligy,“ souhlasil s Corbonneauem generální manažer Pittsburghu Jim Rutherford, taktéž čerstvý člen Hall of Fame. „I oni se samozřejmě jednou dostanou do bodu, kdy do NHL vstoupí další výborní hráči a budou se je snažit předčít. Takhle to funguje, výtečné hokejisty nahrazují ještě lepší,“ utrousil na adresu konkurenčních forvardů.

 U té příležitosti zavzpomínal, jak kdysi nastupoval proti fenoménům jako byli Guy Lafleur, Steve Shutt nebo Phil Esposito a Bobby Orr.

Budou to mít těžké, ví Nedomanský

„Pro obránce napříč NHL není dobrá zpráva, když vidí ty dva řádit,“ smál se Sergej Zubov, další jedinec s prstenem určeným legendám nejlepší hokejové ligy světa. Někdejší obránce Rangers, Dallasu a Pittsburghu zvedl dvakrát v kariéře nad hlavu Stanley Cup. „Ale pro hokej celkově jsou McDavid a další takoví hráči skvělou zábavou, a na tom záleží především,“ přidal svůj názor.

„Když vidím Connora a Leona, připomíná mi to Oilers v osmdesátých letech minulého století,“ zamýšlela se legenda ženského hokeje v Kanadě Hayley Wickenheiserová.

To odchovanec hodonínského hokeje Václav Nedomanský doufá, že oba rychlíci udrží bodové tempo a dosáhnou na dlouho nevídané mety. „Ale bude to velmi těžké. V základní části o délce 82 zápasů, navíc s určitým rizikem zranění a hlídáni nejlepšími hráči soupeřů. Čeká je těžká práce,“ uzavřel.

A kdo všechno tedy letos do Hall of Fame vstupuje? Z bývalých hráčů a hráček to jsou trojnásobný vítěz Stanley Cupu Guy Corbonneau, dvojnásobný šampion Sergej Zubov, kanadská hokejistka Hayley Wickenheiserová a československá legenda Václav Nedomanský. K nim se přidají úspěšný generální manažer Jim Rutherford a jedna z nejvýznamnějších osobností historie NCAA Jerry York.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.