bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

McAvoyova hvězda v Bostonu raketově stoupá. Backesovi ale musel uklidit na zahradě

25. října 2017, 16:00

Robert Rampa

Za Boston University odehrál Charlie McAvoy 38 zápasů. Pak jej povolali do Providence v AHL, kde stihl nastoupit do čtyř utkání. Následně zvedl hovor z vedení hlavního týmu Boston Bruins. „Zranili se nám dva hlavní obránci, jdeš nahoru, čeká tě play off NHL.“ Asi tak mohl telefonát probíhat. McAvoy si sbalil kufry a šestkrát loni obul brusle v šatně Bruins. Než je vyřadila Ottawa.

A vedl si dobře, ve dvojici s Chárou si připsal tři asistence a průměrně odbruslil 26 minut. „Loni se mi splnilo hodně snů. První dny byly o oťukávání. Říkal jsem si, že jsem si to zasloužil. Že ve mě Boston věří, a to mi pomohlo udržet si sebevědomí,“ vzpomíná McAvoy, který má v rodném listu rok narození 1997.

Celková čtrnáctka draftu 2016 vstupovala do kempu jako naděje. Vedení vědělo, že po odchodu Dougieho Hamiltona Bostonu chyběl opravdu hvězdný obránce. McAvoye jednoduše potřebovalo v týmu. „Vím, že letos musím prokázat mnoho věcí. Určitě jsou lidé, kteří řeknou, že šest utkání není prověrka. Že musím odehrát všech 82 zápasů. A to je můj cíl,“ říká Američan, jehož cílem není Calder Trophy. Jak sám potvrzuje. „Ale byla by to pocta,“ dodává.

Charliemu se líbí, jak vedení Bruins smýšlí. Všem jde o jedno – o Stanley Cup. „Klub draftuje mladé hráče a dává jim šanci, to je moc důležité,“ pochvaluje si strategii klubu. McAvoy se stále učí, o tom není třeba diskutovat. Po většinu zápasů nastupuje s Kevanem Millerem. A Ačkoliv Bruins nemají zrovna nejlepší začátek, obrana relativně pracuje. S 26 obdrženými brankami patří na sedmé místo ve Východní konferenci.

Sázka s Backesem a uklízení psích bobků

Risk je zisk. Jen ne vždy a už vůbec ne s Backesem. Oba Američani totiž hráli v NCAA, McAvoy právě za Boston University, Backes za Minnesota State. A právě tyto dva týmy se v říjnu spolu střetli, což vedlo k sázce, který tým je lepší. Vyhrála Minnesota, tudíž i Backes. A tak musel Charlie McAvoy dojít na zahradu svého spoluhráče a poklidit mu na zahradě psí bobky. A že jich bylo, vždyť podle twitterového účtu má Backes čtyři velké psy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.