bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mazanec opouští Nashville, míří za Štěpánkem a Janusem do Slovanu

14. srpna 2017, 16:00

Adam Bagar

Brankář Marek Mazanec překvapivě končí v Nashvillu, kde nedávno podepsal novou smlouvu! Po čtyřech sezonách se vrací do Evropy, bude chytat v Kontinentální lize. Na ročním kontraktu se dohodl se Slovanem Bratislava, slovenský klub o tom informoval na svém webu.

Šestadvacetiletý gólman vyrůstal v Písku, odkud se ve svých dorosteneckých letech přesunul do Plzně. Bývalá opora extraligového klubu v ročníku 2012-13 výrazně přispěla k historicky prvnímu titulu v české nejvyšší soutěži, po sezoně však nabrala směr NHL.

Hned ve své nováčkovské sezoně 2013-14 odchytal Marek Mazanec slušných 25 utkání. Ale v dalších třech letech už jeho starty v nejlepší lize na světě takovým tempem nenaskakovaly. Šikovný gólman přidal už pouhých šest startů, celkem jich má na kontě 31.

V uplynulé sezoně se těžko prosazoval do prvního týmu přes finské duo Pekka Rinne a Juuse Saros. V mimořádně úspěšném ročníku, ve kterém Nashville došel až do finále Stanley Cupu, nastoupil jen ke čtyřem duelům s bilancí 4,73 obdržených branek na zápas.

 

Převážnou část uplynulé sezony strávil Mazanec v nižší AHL. Na farmě odchytal v základní části 47 utkání. Zaznamenal v nich 27 výher, tři čistá konta, úspěšnost zásahů 91,2 procenta a průměr 2,65 inkasované branky na zápas. Další tři starty přidal v play off.

Po sezoně mu skončila smlouva, ovšem v polovině července podepsal nový roční dvoucestný kontrakt. Přesto nakonec o místo v kádru finalisty Stanley Cupu bojovat nebude. Mazanec se vrátil do Evropy, roční smlouvu podepsal v KHL se Slovanem Bratislava.

V bratislavském klubu doplní svého krajana Jakuba Štěpánka či Jaroslava Januse, který ještě v uplynulé sezoně hájil barvy Litvínova. Slovanu se upsali také útočníci Jan Buchtele, Lukáš Kašpar, Michal Řepík a Radek Smoleňák. Tým vede zkušený Miloš Říha.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.