bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Max Domi bojuje s cukrovkou. Lidi musí držet při sobě, zdůrazňuje

5. září 2017, 12:15

Robert Rampa

Nijak se tím netají, naopak. Max Domi trpí cukrovkou typu 1, což znamená, že i během zápasů nebo tréninků musí odcházet do šatny a píchat si inzulin. I kvůli této nemoci se naučil obklopovat se lidmi, kteří chtějí pomoct druhým. Tak jako on. A jako sportovec týmu NHL využívá svou známou tvář. „Jako sportovec máte úžasnou příležitost využít sami sebe,“ říká Domi.

Domi se zaměřuje na lidi se stejným typem cukrovky. „Sdílím svůj příběh a snažím se udělat malý rozdíl v životech ostatních,“ vysvětluje Domi. On sám se o své nemoci dozvěděl už ve dvanácti letech. Během jeho dospívání vzpomíná hlavně na setkání s legendou Flyers Bobby Clarkem, také diabetikem.

„Udělal si na mě čas doslova na minutu a půl a promluvil si se mnou. Kdybych udělal alespoň zlomek toho, co pro mě a mou rodinu udělal Clarke, tak myslím, že odvádím dobrou práci. A tak se snažím oslovit co nejvíce lidí.“

Domimu se často ozývají děti, chtějí slyšet jeho příběh. „Lidé musí držet při sobě, práce se dost usnadňuje, když ti pomáhají druzí lidé. Bez nich bych nebyl, kde jsem.“ Letos v létě vydělal peníze na pomoc druhým tím, že si nechal oholit své vousy. „Táta na mě kvůli vousům dost tlačil. Dospělo to k tomu, že jsem si je nechal, protože táta nechtěl, abych si je nechal. A tak jsem je letos alespoň využil pro kampaň,“ říká 22letý útočník.

Maxův otec měl tu čest a na události, která vydělala skoro 70 tisíc dolarů, ty vousy sám oholil. Hvězda Coyotes poté lobovala ve Washingtonu za podporu výzkumu pro zlepšení situace diabetiků a výroby přístrojů na zjišťování úrovně cukru v krvi. A zatímco Domi cestoval skrz USA, samotní Coyotes posilovali na novou sezónu.

Nové tváře, nová éra

Arizona nepostoupila do play off po páté za sebou. Vedle kouče Tippetta odešel nejdůležitější článek týmu, kapitán Shane Doan. Po 21 sezonách odešel do hokejového důchodu bez pocitu zvednutého Poháru nad hlavou.

„Není hráč, kterého bych respektoval víc než Shane. Měl jsem takové štěstí, hrát s ním dva roky. Chtěl jsem s ním vyhrát Stanley Cup, tak jsem teď zvědavý, jaké budou jeho další kroky. On dává maximum do jakékoliv práce,“ chválí Domi svého mentora.

Domiho potěšilo letní posilování a na nových hráčích oceňuje především zkušenosti. „Stepan hraje play off od doby, co je v NHL, Hjalmarsson vyhrál tři Poháry. To je vážně dobré. Začíná nová éra a my všichni jsme tady nadšení,“ ukončuje Domi.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.