bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Matthews se Utkání hvězd nezúčastní, nahradí ho Tkachuk

23. ledna 2020, 15:58

Jiří Michal

Již o víkendu se v aréně úřadujících šampionů uskuteční tradiční Utkání hvězd, která přebírá štafetu po loňské zastávce v San Jose. Původně byly nominovány největší ikony všech klubů, postupně však vinou zranění a únavy některé hvězdy museli svou účast odříct. Se stejnou situací se teď potýká torontský miláček Auston Matthews, který se rozhodl doléčit zranění.

Podle zámořských médií se americký forward potýká s potížemi v oblasti zápěstí, i tak však dokáže ohrožovat v tabulce střelců českého snipera Davida Pastrňáka v pozici o nejlepšího střelce celé ligy. Jeho místo by tak měl zaujmout ve výběru Atlantické divize Brady Tkachuk z Ottawy.

Kat českého týmu ze čtvrtfinále MS 2016 tak mohl na ledě určeném smetánce ligy stanout počtvrté, spolu s klubem však došel k rozhodnutí, že kvůli důležitým nadcházejícím utkání bude nejlepší zraněnou ruku doléčit.

Toronto kvůli špatným posledním výkonům vypadlo z postupových pozic. Nyní se nachází na čtvrté příčce divize. Je to však stejný počet bodů jako má postupující Las Vegas – 57 v Západní konferenci a není proto divu, že nejproduktivnější hráč celku se rozhodl spíše pro odpočinek a doléčení zranění jako například ruský útočník Alexandr Ovečkin.

Matthews ve 49 soubojích nastřílel 34 branek, o 3 méně než nejlepší střelec David Pastrňák, a přidal 23 asistencí. Před druhým Mitchellem Marnerem tak má solidní náskok 10 bodů, ačkoliv Marner odehrál o 11 utkání méně.

Náhrada v podobě ottawského Bradyho Tkachuka tak připadá v logickou volbu, jelikož mladý útočník USA se drží poměrně vysoko v týmovém bodování a ve 48 odehraných utkáních nasázel 15 branek a na 12 jich přihrál.

Aktuální soupiska Atlantické divize:

Ú David Pastrňák, BOS - kapitán

Ú Tyler Bertuzzi, DET

Ú Anthony Duclair, OTT

Ú Jack Eichel, BUF

Ú Jonathan Huberdeau, FLA

Ú Mitchell Marner, TOR

Ú Brady Tkachuk, OTT

O Victor Hedman, TBL

O Shea Weber, MTL

G Frederik Andersen, TOR

G Andrej Vasilevskij, TBL

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.