bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Matthews je pod smlouvou! Tahoun Toronta prodloužil o pět let

5. února 2019, 19:49

Vojtěch Balon

Před pár minutami vyšla na světlo světa zpráva o tom, že Auston Matthews se s vedením Toronta Maple Leafs dohodl na nové smlouvě. Kalifornský rodák podepsal pětiletý pakt a na bankovní konto mu ročně přistane průměrně 11,634 milionů dolarů!

Maple Leafs udělali z Matthewse v roce 2016 jedničku draftu a americký mladík vletěl do ligy jako uragán: ve svém prvním utkání za Toronto (proti Ottawě Senators) vstřelil čtyři góly! Pracovitý centr se rychle zařadil mezi opory omlazeného kádru a ve 182 utkáních v NHL nasbíral úctyhodných 178 bodů (97+81).

Auston Matthews během své krátké kariéry stihl zazářit i na mezinárodní scéně, za Spojené státy odehrál dva juniorské šampionáty a jedno MS dospělých, kde nasbíral 9 bodů v 10 zápasech. Za výběr mladíků Severní Ameriky pak zazářil i na Světovém poháru 2016.

Jeho jednání o nové smlouvě provázely spekulace, jestli podepíše kontrakt v nejdelší možné délce osmi let, tak jako to udělal například edmontonský Connor McDavid. Matthews to ale udělal chytře: během příštích pěti let si vydělá bezmála 60 milionů dolarů a ve svých 26 letech se stane neomezeně volným hráčem (UFA). Dá se tak očekávat, že jeho příští smlouva bude ještě lukrativnější.

Generální manažer Kyle Dubas bude mít pořádné problémy s udržením kádru pohromadě: pro příští rok už utratil necelých 72 milionů dolarů ze 79,5 možných, pod smlouvou má ale jen 14 z 22 hráčů. Naopak Matthews si může mnout ruce...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.