bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Matt Duchene: Setrvání v Columbusu? Bylo by skvělé zde pokračovat v kariéře

9. května 2019, 16:00

Jiří Sameš

Columbus Blue Jackets se před pár dny rozloučili s play-off 2019, když ve druhém kole, po šestizápasové bitvě, nestačili na Boston Bruins. Nyní budou čelit velké výzvě, jelikož smlouva vyprší hned několika klíčovým hokejistům. Jedním z nich je mimochodem útočník Matt Duchene.

Matt Duchene byl k Blue Jackets vyměněn 22. února, Ottawou Senators. Angažmá u celku z Ohia si přitom nemohl vynachválit.

„Čas strávený v Columbusu jsem si opravdu moc užíval," řekl Duchene ve středu, 8. května, při závěrečném rozhovoru.

„Jsem velmi šťastný a zároveň vděčný za to, že jsem mohl za Blue Jackets nastupovat," pokračoval.

Osmadvacetiletému Kanaďanovi na konci sezony vyprší pětiletá smlouva na celkem 30 milionů dolarů, podepsaná 18. července 2013 s Coloradem Avalanche. Dojde mezi ním a Modrokabátníky k dohodě?

„S generálním manažerem Blue Jackets budeme určitě hovořit o možnosti podepsat nový kontrakt. Samozřejmě, bylo by skvělé zde pokračovat v kariéře. Uvidíme ale, co se stane," zmínil Duchene.

Podpis nové smlouvy si chce třetí muž draftu 2009 pořádně rozmyslet. Prozkoumat hodlá všechny možnosti.

„Jedná se o velmi důležitý okamžik mého života a mé kariéry. Pravděpodobně mám před sebou největší rozhodnutí, které budu muset kdy udělat," uvedl Duchene.

Pokud hokejista podepíše kontrakt s Columbusem, pak Senators (na základě únorové výměny) obdrží volbu v prvním kole draftu 2020.

Co se gólů týče, vytvořil si Duchene v sezoně 2018-2019 kariérní maximum (31). V 73 zápasech letos dokázal posbírat celkem 70 kanadských bodů, čímž vyrovnal svůj nejlepší výsledek z ročníku 2013-2014.

Za Modrokabátníky si v 23 zápasech připsal za čtyři góly a osm asistencí celkem 12 kanadských bodů. V play-off následně v 10 zápasech zaznamenal pět gólů a celkem 10 kanadských bodů.

„S jeho výkony jsme byli spokojení. Byl pro nás velmi dobrým hráčem. Nyní uvidíme, co přinese budoucnost," řekl na adresu Duchenea generální manažer Blue Jackets Jarmo Kekäläinen.

Columbus rozhodně čeká perné léto. O nové smlouvě bude muset totiž organizace jednat také s brankářem Sergejem Bobrovskim či s útočníky Ryanem Dzingelem, Artěmijem Panarinem.

Dokáže Kekäläinen udržet klíčové hokejisty ve svém týmu? Pod platovým stropem by měl mít pro sezonu 2019-2020 k dispozici 28 milionů dolarů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.