bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Martinook se vyhne arbitráži, blízko dohody s Arizonou je i Langhamer

23. července 2017, 16:00

Matěj Mayer

Stejně jako v minulém roce se nepopulárnímu arbitrážnímu slyšení snaží vyhnout co nejvíce hráčů, a také letos už se tenčí seznam těch, kteří se dohodli na smlouvě s předstihem. Mezi nejnovější přírůstky patří útočník Arizony Jordan Martinook, který od klubu dostane 3,6 milionu dolarů za dva roky. Na kontrakt s Kojoty stále čeká brankář Marek Langhamer, podle posledních informací je ale dohoda na spadnutí.

V úterý 25. července oslaví Jordan Martinook své 25. narozeniny, aniž by se musel strachovat o kontrakt na následující sezonu. Jeho stanutí před nezávislým soudcem v Torontu bylo naplánováno na středu a samotný hráč z něj měl obavy. „Rozhodně jsem k arbitráži jít nechtěl. Je to proces, který nechránění volní hráči podstoupí, pokud musí,“ řekl útočník Pouštních psů.

Nabízenou smlouvu na 3,6 milionu dolarů za dva roky tak nadšeně přivítal. „Jsem moc šťastný, že jsme se dohodli ještě před středou. V úterý mám narozeniny, a navíc – jak jsem zjistil – můj agent má své výročí zase ve středu. Hvězdy nám přály a je fajn, že nemusíme jet do Toronta. Jsem nadšený, že zůstávám v Arizoně další dva roky, protože máme mladý tým, který směřuje správným směrem,“ řekl Martinook.

Dohodu si pochvaloval i generální manažer John Chayka, pro jehož organizaci je mladý forvard cenným hráčem do jednoho z prvních tří útoků. „Jsme rádi, že se nám povedlo Jordana znovu podepsat. Je to jeden z mladých hráčů, který zatím strávil jen dva roky v NHL, ale je to dobrý člověk a pracuje mimořádně poctivě,“ chválil Chayka, jenž je o pouhé tři roky starší než Martinook. „Má respekt spoluhráčů a rádi ho vítáme zpátky do týmu.“

Martinook je vedený jako levé křídlo, jeho výhodou však je, že umí zahrát na všech třech útočných pozicích. „Je to všestranný chlap,“ řekl Chayka. „Loni naskakoval do mnoha situací, hrál na centru i na křídle a v jakékoliv lajně. Stále ale musí pokračovat ve vývoji a zlepšovat se. Pořád musí být tím tvrdě pracujícím hráčem, který je silný při forčekingu a v oslabení, čímž je užitečný. Je dobré mít takového kluka k dispozici,“ hodnotil generální manažer.

Podepsal i Gaudet, dohoda s Langhamerem se rýsuje

Kromě Martinooka se z nového kontraktu s Kojoty může těšit i 24letý útočník Tyler Gaudet. Nikdy nedraftovaný hráč, jenž si musel smlouvu s Coyotes tvrdě vydřít, se však do prvního týmu podíval za tři roky jen ve 20 případech (1+3). Urostlý forvard loni trávil většinu času na farmě v Tucsonu, kde zaznamenal 22 bodů (6+16) v 62 zápasech. Ve čtyřech utkáních NHL nasbíral asistenci. S Arizonou podepsal roční dvoucestný kontrakt na 650 000 dolarů.

Situace vypadá příznivě také ohledně dalšího chráněného volného hráče. Dohoda s českým brankářem Markem Langhamerem se podle informací z Twitteru i oficiálních stránek klubu blíží. Třiadvacetiletý odchovanec Moravské Třebové si loni připsal první start v NHL a za 15 a půl minuty chytil sedm z osmi střel. Pokud podepíše, nebude mít ani v nadcházející sezoně lehkou pozici. Smlouvu s klubem mají brankáři Antti Raanta, Louis Domingue, Hunter Miska i loni na farmě upřednostňovaný Adin Hill.

Duclair? Nic nového

O něco sledovanější vyjednávání pokračuje také s talentovaným Anthonym Duclairem. Další chráněný volný agent však není přihlášený k arbitráži, a tak se musí dohodnout s Chaykou i bez soudce. „Stále se snažíme určit hodnotu hráče pro náš tým, který chce jít dopředu. Anthony má za sebou dva specifické roky, první sezonu měl skvělou, ale minulý ročník bojoval sám se sebou. Chceme najít řešení, které by mělo smysl pro obě strany,“ řekl generální manažer Pouštních psů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.