bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Marleau se vrátil do San Jose. Přijetí bylo skvělé, říká

31. října 2017, 15:15

Jan Šlapáček

Vypadalo to jako shromáždění přátel a rodiny. Tribuny před úvodním vhazováním mohutně oslavolaly jednoho hráče, který však měl na svém těle dres Toronta Maple Leafs. Patrick Marleau se poprvé vrátil do Kalifornie jako soupeř, fanoušci Sharks mu ale odchod do kanadského města nemají za zlé.

Na utkání přišlo 17 562 diváků a téměř všichni přišli i z toho důvodu, aby vzdali hold hokejistovi, který bude tučným písmem zapsán navěky v klubové historii. Marleau odehrál v San Jose 1493 zápasů a byl po celou dobu miláčkem tribun. O tom vypovídá i to, jak byl před utkáním mohutně oslavován. Jeho manželka měla během ceremonie slzy v očích a jejich čtyři synové stáli vedle ní, pochopitelně oblečeni v dresech Maple Leafs.

„Bylo to hodně zvláštní. Pralo se to ve mně, když jsem viděl všechny ty znaky a transparenty na mou osobu," začal vykládat po utkání Marleau. „Bylo to opravdu pokorné a rád jsem to zažil," doplnil svoji předchozí odpověď. Kanadský útočník strávil noc před zápasem doma se svou rodinou a ke spoluhráčům se připojil až před zápasem. V SAP Aréně byl o hodinu dříve než všichni ostatní a povídal si s Mikem Babcockem.

„Získal si právo mít tento ceremoniál. Je velmi dobrý člověk a hraje skvěle dlouhou dobu," rozpovídal se zkušený kouč. Ten také prozradil, o čem se bavil s Marleauem před zápasem. „Řekl jsem mu, ať si to celé pořádně užije. Není mnoho lidí, kteří se v životě nečeho podobného dočkají."

Ze samotného zápasu již Marleau podobné pocity neměl. Torontu duel na ledě San Jose vůbec nevyšel a kdyby nebylo výborného Andersena v brance, Sharks by vyhráli větším rozdílem. Takhle duel skončil "pouze" 3:2 pro domácí celek. I přes porážku však Marleau odehrál zápas, na který nikdy nezapomene.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.