bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Marchand zůstává Medvědem dalších osm let. Možná tu dohraji kariéru, říká

27. září 2016, 12:00

Michal Sobotka

V Torontu se připravuje k finálové sérii Světového poháru. Mezitím ale útočník Brad Marchand stihl podepsat novou smlouvu s Bostonem Bruins. Nadále se bude jednat o dlouhodobou spolupráci. Kanaďan totiž zůstane u Medvědů dalších osm let a přijde si dohromady na 49 miliónů amerických dolarů.

Měl před sebou mít poslední sezonu, takže se pomalu začínalo spekulovat o tom, kam zamíří po následující sezoně. Brad Marchand ale zůstane hráčem Bostonu – a to na dlouho. Kromě dalšího ročníku by měl strávit u Bruins osm dalších a navíc si přijde průměrně na 6,125 miliónů ročně. „Boston je můj druhý domov,“ řekl nadšeně po podpisu nové smlouvy.

Osmadvacetiletý forvard věří v systém, na který Bruins najeli pod generálním manažerem Sweeneym. „Těším se na všechno, co nás čeká. Jsem rád, že v Bostonu strávím další roky a třeba i celou kariéru,“ prozradil. Na World Cupu hraje v sestavu dominantní Kanady po boku lídra Sidneyho Crosbyho a jejich spolupráce zatím přináší zámořské zemi ovoce.

Jako první s gratulací musel přispěchat Patrice Bergeron. V tuto chvíli spoluhráč Crosbyho i Marchanda, s druhým jmenovaným však tráví také zbytek ročníku v dresu Bruins. Právě jeho se totiž novináři ptali, zda-li nemá trochu obavu, jestli Marchand nepodepíše po sezoně s Pittsburghem. Tedy když už mu spolupráce s Crosbym tak sedí.

„Co vám budu povídat, trochu jsem si začínal dělat starosti,“ smál se šikovný defenzivní centr. Vážně to ale nemyslel, protože byl v obraze a věděl, že se pro Marchanda chystá prodloužení kontraktu. Navíc i on si vypracoval s drobným útočníkem velmi dobrou chemii. Loni se totiž oba blýskli skvělou sezonou. Marchand dal 37 gólů, Bergeron jen o 5 méně.

„Je to vynikající hráč a já si užívám, že s ním můžu hrát. Chtěl jsem, aby zůstal co nejdéle. Tuhle smlouvu si zkrátka zaslouží,“ klanil se Bergeron svému o tři roky mladšímu spoluhráči. Marchand se kromě smlouvy navíc dočká i další pocty. Na dres by mu totiž mělo být přišito “A“ pro alternativního kapitána.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.