bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Marc-André Fleury vynuloval Carolinu a má jubilejní 50. čisté konto!

4. listopadu 2018, 17:00

Jan Hausmann

Marc-André Fleury v noci nastoupil k letošnímu dvanáctému mači a 34 zákroky zneškodnil všechny pokusy Caroliny. Jeho Golden Knights tak i díky tomu vyhráli 3:0. Navzdory častým nezdarům týmu v úvodní fázi letošního ročníku si bývalý brankář Pittsburghu Penguins připsal už druhé čisté konto v sezóně. Tím se dostal na magickou metu 50 vychytaných nul v základní části NHL! V historii ligy se stejný počin povedl jen dalším 28 maskovaným mužům.

Padesáté čisté konto se ale pro Fleuryho vůbec nerodilo snadno. Celý duel byl v permanenci a několikrát mu pomohla i branková konstrukce. Po jednom takovém odrazu od břevna dokonce dokázal kapitán Hurricanes Justin Williams dopravit puk do brány. Jenže Williams nasměroval kotouč za brankovou čáru pomocí ruky, a sudí tak okamžitě rozpažili. Gól neplatil.

Jednička draftu z roku 2003 potřebovala na padesát vynulování soupeřů 749 zápasů. Z aktivních brankářů dosáhli na stejnou metu jen další tři: Roberto Luongo (76), Henrik Lundqvist (63) a Pekka Rinne (53). Až se zotaví po operaci kolene, tak by je mohl doplnit Jonathan Quick z Los Angeles Kings, jenž momentálně vlastní 49 čistých kont. Absolutním rekordmanem je poté Martin Brodeur, který udržel hned 125 nul.

Z českých brankářů se povedlo překonat hranici 50 nul jen dvěma borcům. Ano, jedním z nich je samozřejmě Dominik Hašek. Legendární „Dominátor“ vynuloval soupeře hned v 81 případech. Druhým do party je následně Tomáš Vokoun - ten získal 51 čistých kont.

Ze slovenských kolegů se hranici 50 vychytaných nul zatím nikomu překonat nepodařilo. Blízko však k prémiovému zářezu ze sousední země má Jaroslav Halák. Gólman Bostonu Bruins v tuto chvíli drží 44 čistých kont. A to mimochodem odchytal o 300 utkání méně než Marc-André Fleury.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.