bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Marc Andre Fleury: Skvělý v Pittsburghu, ještě lepší v Las Vegas

17. května 2018, 18:00

Jiří Lacina

V létě se ho vzdali. Jistěže s bolestí v srdci, byla to tak trochu Sophiina volba, ale chránit šlo pouze jednoho maskovaného muže. A Marc Andre Fleury byl příliš velké lákadlo, aby ho Rytíři přehlédli. Dnes jsou hráči Pittsburghu už na dovolené a Fleuryho nový zaměstnavatel určitě nelituje, po kom v rozšiřovacím draftu sáhnul. Právě svému gólmanovi totiž Vegas významně vděčí za to, že je stále ve hře.

„Musíme mluvit o Marcu Andrem Fleurym, musíme o něm znovu mluvit, protože to byl zase on, kdo ve středu rozhýbal věci pro Vegas,“ říká Adam Gretz z NBC Sports.

Fleury ve třetím utkání pochytal 33 z 35 střel, stavěl se na hlavu, předváděl neuvěřitelné zákroky, zápas pro Vegas doslova ukradl. Právem byl vyhlášený první hvězdou večera. Při sílícím tlaku Winnipegu lapil ve třetí periodě 15 z 16 ran, které na něj mířily. Ligový nováček vede v sérii 2:1.

Samozřejmě, zápas vyhrává celé mužstvo. Jonathan Marchessault vstřelil svůj sedmý a osmý gól v letošním play off, James Neal zaznamenal dva body za gól a nahrávku, tenhle duel byl ale opět především představením třiatřicetiletého brankáře Vegas. Fleury zatím do posledního puntíku naplňuje všechno, co se od něj očekávalo. Možná nabízí ještě mnohem víc.

„Předváděl neuvěřitelné zákroky,“ chválil svého muže trenér Gerard Gallant. „Byly to pro nás v určitých momentech skutečně klíčové okamžiky. To je Fleury. Byl skvělý po celé play off, byl skvělý celý tento rok. Je to chlap, který se hokejem baví. Já se na střídačce potím, ječím a klopím oči a on je pořád v pohodě,“ nechápe zkušený kouč.

„Vždycky se snažím mít na tváři úsměv,“ přiznal dobře naložený gólman.

Fleuryho atletičnost a ohebnost je dobře známá po celou jeho kariéru, někdy mu umožňuje skutečně interesantní kousky. Jindy předvádí zákroky, které vyloženě svědčí o jeho dobré náladě.

Přestože toho má tenhle chlapík za sebou už hodně, vyhrál tři Stanley Cupy a v počtu výher je už jedenáctý v historickém pořadí brankářů NHL, za mořem prosakuje názor, že chytá možná svou nejlepší sezónu v životě. Ostatně proč ne, v Kristových letech brankáři zrají.

Jisté je, že bez kvalitního gólmana Stanley Cup nevyhrajete. Las Vegas ho má.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.