bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Máme šanci ukázat, že stále patříme k favoritům, tvrdí Doughty po zpackané sezoně

18. srpna 2019, 10:00

Martin Schwarz

Drew Doughty, elitní obránce Los Angeles Kings, se řadí k těm hokejistům, kteří nejdou pro tvrdé slovo daleko. Rád si pouští pusu na špacír a říká přesně to, co mu běží hlavou. Jen vzpomeňte na období, kdy s klubem vyjednával o nové dlouhodobé smlouvě a nebál se prohlašovat, že mu za dobré výkony náleží opravdu hodně peněz. Tentokrát přišel s dalším výrokem, který by jej za několik měsíců mohl mrzet.

Jsme natěšení na příležitost všem ukázat, že v sobě stále máme dost kvalit a že můžeme patřit k favoritům a hlavním uchazečům o Stanley Cup (v NHL se pro takové týmy používá anglický výraz contender, pozn. autora). „Nemusí k tomu dojít úplně hned, je potřeba pořádně pracovat a postupně k tomu dospějeme,“ pronesl Doughty nedávno před novináři.

Kanadský bek jako jeden z tahounů týmu pochopitelně před žurnalisty nemůže mluvit jinak než motivačně, protože ví, že právě tohle Kings po nepovedeném ročníku potřebují. Otázkou je, zda pozitivní pohled nepřehnal. Los Angeles naposledy obsadilo předposlední příčku v NHL, třikrát za posledních pět let nepostoupilo do play-off a těžko narazíte na odborníka, který by kalifornskou organizaci pro příští sezonu tipoval aspoň na účast ve vyřazovacích bojích. Králové podle všeho míří do přestavby, v rámci níž by se mohli zbavit i brankářského hrdiny Jonathana Quicka, o kterém jsme psali zde.

Všichni hráči si loňský neúspěch berou osobně,“ pokračoval třetí nejproduktivnější hokejista Kings za období 2018/2019 (8+37). Více bodů než on posbírali pouze útočníci Anže Kopitar a Dustin Brown. „Celý život jsme usilovali o to, abychom mohli hrát v NHL a je nám ctí, že můžeme nastupovat za Los Angeles. Bohužel jsme v předešlých měsících všichni selhali,“ mrzelo ho.

Ani Doughty nemohl být sám se sebou spokojený. Sice se podle očekávání stal nejčastěji bodujícím zadákem mančaftu a plnil úkoly, které jsou od něj požadovány. V hodnocení plus/minus však skončil na děsivé hodnotě -34, bezkonkurenčně nejhorší v kariéře. Naposledy se výrazně do záporných čísel dostal během nováčkovské sezony 2008/2009, od té doby šel příkladem. Až do letoška. Další důkaz, jak moc v Los Angeles trpěla obranná fáze hry. A těžko říct, jestli to od října může být aspoň o kousek lepší.

Příchod McLellana prospěje

Nelze ani slovy vyjádřit, jak moc jsem motivovaný na start nové sezony,“ zůstával ontarijský rodák pozitivně naladěný. „Minulý ročník byl plný zklamání a rozpaků. Očekávám od sebe, že budu jedním z nejlepších hráčů kádru a lídrem. Těším se na to, že nás přivedu tam, kam patříme. Mé odhodlání bude maximální.“

Doughty také věří, že mužstvu prospěje příchod nového kouče Todda McLellana, jenž řadu let kočíroval lavičku rivalů ze San Jose. Sharks v každé z prvních šesti sezon pod McLellanem postoupili do play-off, takže by zkušený lodivod teoreticky mohl mít podobný vliv i na Kings. Jenže jak známo, o výsledcích zápasů se rozhoduje na ledě, nikoli na střídačce.

Jeho herní systém by nám mohl sedět,“ zamyslel se Doughty. „Ale mnoho lidí také říká, že bychom potřebovali větší rychlost. Proto si myslím, že náš manažer Rob Blake udělal přes léto dobrou práci, když na draftu vybral talentované mladíky, zároveň už máme spoustu kvalitních hráčů v sestavě. Minulá sezona se nepovedla, ale už je to za námi, poučili jsme se a plánujeme se vrátit zpět do vrcholné formy,“ uzavřel.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.