bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Málo peněz za hodně muziky. Plameny našly jedničku, do Calgary míří Elliott

25. června 2016, 19:15

Tomáš Zatloukal

Ani Ben Bishop, ani Marc-André Fleury. Uvolněnou pozici v brankovišti Flames zaujme Brian Elliott, letitá opora St. Louis Blues. Calgarský generální manažer Brad Treliving za něj nezaplatil přemnoho, vzdal se pouze druhé volby v dnešním draftu a podmínečného třetího výběru v v draftu roku 2018.

Populární „Moose“ se stěhuje po dalším play-off, které skončilo hořkým koncem pro Bluesmany, přičemž i sám kanadský gólman musel cítit zklamání. St. Louis totiž zase jednou zviklali jeho sebevědomí možná překvapivým nasazením Jakea Allena do jednoho ze zápasů finále Západní konference proti San Jose Sharks.

Ošemetnou situaci ostře okomentoval Corey Hirsch, sám bývalý gólman NHL, někdejší kouč obou rivalů a nyní televizní expert: „Kdybych byl Elliottem, již bych za Blues nikdy nenastoupil.Hirsch upozorňoval na to, že St. Louis opět projevili svou nedůvěru v „Ellse“, která má kořeny až v nejvyšších patrech ambiciózní organizace.

Hlavní kouč Ken Hitchcock totiž přiznal, že mu změnu mezi třemi tyčemi před čtvrtým zápasem se Žraloky doporučilo vedení, tedy zřejmě generální manažer Doug Armstrong, případně jeho asistent Martin Brodeur. Právě tato volba i rozhodnutí z minulých let vykreslily obraz o nikterak skálopevném přesvědčení Blues o Elliottových brankářských kvalitách.

Jeho výměna tak nepřichází jako úplný šok, St. Louis již dlouho plánovalo ve správný moment předat žezlo Jakeu Allenovi a ideální chvíle patrně přišla právě nyní. Allen je připravený, o tom nikdo nepochybuje, Elliott nicméně letos ukázal, že si zaslouží plný respekt od svého klubu a že náleží do širší gólmanské špičky.

Však jeho spoluhráči, včetně kapitána Davida Backese v průběhu vyřazovacích bojů, opakovali: „Ve Stanley Cupu je naším nejlepším hráčem.“ Nyní se muže stát hrdinou Plamenů, Calgary dlouho (od předposLední sezóny MiIkky Kiprusoffa) shání opravdu kvalitní jedničku. Jonas Hiller neuspěl, stejně dopadl Karri Rämö.

Elliott přichází po sezóně, ve které vyhrál 23 zápasů, kryl 93 % střel soupeřů a průměrně inkasoval 2,07 gólu na zápas. Pro Flames představuje dočasné řešení, měl by strážit klec do chvíle, než pro NHL vyzraje jeden z dua Jon Gilles, Mason McDonald. Bude k tomu stačit jedna sezóna? Pokud ne, vydělá na tom St. Louis.

Právě v tom spočívá ona podmínka, která zaručuje Bluesmanům zisk zmíněného třetího kola. V případě, že se Elliott Flames upíše, získá Armostrong zmíněný bonus. I tak půjde o velmi šikovný manévr od Trelivinga, který levně (jak protihodnotou, tak vzhledem k “Mooseově” platu) vyřešil palčivou gólmanskou otázku.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.