bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Malkin o své roli při probouzení Tučňáků: Snažím se být naším tahounem

7. prosince 2015, 14:00

Tomáš Zatloukal

Ač mu poslední dva zápasy příliš nevyšly, v čerstvé paměti fanoušků Pittsburghu Penguins, i celé hokejové veřejnosti, stále zůstávají hluboko zaryty stopy Malkinovy show. Gól z otočky proti Andersi Nilssonovi, prohození kolem Mikaela Granlunda a následné skvělé zakončení, rychlá obrátka kolem klece San Jose Sharks... Populární "Geno" zase jednou ukázal svou výjimečnost. V době, kdy se trápil hvězdný kapitán Sidney Crosby, vystoupil z řady a dominantní hrou i údajným proslovem k kabině strhl spoluhráče.

Malkinova bilance z poslední doby? 13 bodů za devět utkání, přičemž poslední dva mače se odmlčel. Ne, že by se nesnažil, pouze jeho rány neskončil v sítích Johna Gibsona a Jonathana Quicka. Závěr kalifornského turné tak rodákovi z Magnitogorsku a hrdému odchovanci tamní Magnitky poněkud zhořkl. Bodově jej zastoupil Crosby, nicméně oba pánové v obou duelech odjížděli z ledové plochy se sklopenou hlavou. Probuzení Pens ještě nebylo dokonáno...

Přesto mohou příznivci Pittsburghu sledovat výkony jejich oblíbenců s optimismem. Kádr konečně ukázal svou sílu, když poprvé v sezóně nasázel pět gólů, porazil silné celky jako San Jose Sharks či St. Louis Blues. "Když budeme hrát správně, můžeme zdolat kohokoliv," hlásil dvojnásobný vítěz Art Ross Trophy, kterého všichni považují za "buditele" Pens. To on sám porazil Minnesotu Wild, když obstaral všechny čtyři góly (2+2). Sám hráč roli lídra rozhodně neodmítá.

"Snažím se, snažím. Snažím se být naším tahounem, protože věřím, že můžeme vyhrát každý zápas," říká odhodlaně. Byť se o něj ví, že nepatří mezi mimořádné řečníky typu Marka Messiera, měl to být právě on, kdo po listopadové porážce s New Jersey Devils důrazně promluvil do duše spoluhráčům a sám pak šel na ledě nejlepším možným příkladem. "Při setkání hráčů za zavřenými dveřmi měl prominentní roli," tvrdí zámořský list Pittsburgh Gazette.

Malkin to komentoval prostě: "Podívali jsme se do zrcadla." Nikdy neztratil víru ve své mužstvo. "Jen jsme měli pomalý začátek a myslím, že teď jsme začali hrát lépe. Sám chci na ledě předvádět to nejlepší, nechávat tam své maximum. Kluci mě následují a já chápu svou roli. Chci prostě být lídrem," poznamenal majitel Conn Smythe Trophy i Hart Trophy, jako tahoun se tedy Pens osvědčil již v minulosti, v základní části i v play-off (to on je dotáhl před šesti lety ke Stanleyově poháru).

Usměvavý "Geno" v posledních týdnech opět zafungoval jako tmel kabiny, moc si pochvaloval výlet do Kalifornie. "Zase jsme přátelé," mluvil o uvolněných vtazích. "Zahráli jsme si volejbal, zašli na oběd," popisoval pohodový život hokejového profesionála na jihozápadě USA. "Byl to skvělý čas. Počasí nám přálo. Drželi jsme se hesla: Hraj hokej a užívej života." Co na tom že Malkinovi konec kalifornského tripu zhořkl. Svými slovy i výkony nasměroval Tučňáky k lepším zítřkům.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.