bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Malér pro Preds! Zraněný Subban může přijít o zbytek sezony

2. ledna 2017, 17:00

David Jahoda

Obránce P. K. Subban bude chybět Nashvillu už v osmém utkání za sebou. Situace ohledně jeho zranění může být podle zámořských zdrojů ještě komplikovanější, než se zprvu zdálo. Hokejista, který byl v létě součástí jedné z největších výměn historie, má zřejmě vyhřezlou ploténku. Hrozí mu operace, která by jej s největší pravděpodobností vyřadila ze hry po zbytek sezony.

Když sedmadvacetiletý zadák Nashvillu poprvé chyběl, byl jeho zdravotní stav označen jako zranění v horní části těla. Tak, jak je v NHL zvykem. Jenže už je to víc než dva týdny, co se Subban naposledy objevil v sestavě Predators. A klub z amerického státu Tennessee vydal 1. ledna další informaci.

P. K. Subban byl zapsán na listinu zraněných hráčů, přehodnocení jeho zdravotního stavu se má očekávat v dalších dvou až třech týdnech. Kanadský novinář Elliotte Friedman, který píše pro Sportsnet.ca a je součástí televizního pořadu Hockey Night in Canada, však přišel se zprávou, která fanoušky Predátorů pořádně vyděsila. Subban má podle všeho vyhřezlou ploténku. 

Možnosti jsou prý dvě. Buďto bude Subban ještě nějakou dobu odpočívat a bude doufat, že se jeho zdravotní stav zlepší, nebo je tu druhá (o dost horší) varianta, a tou je operace. V takovém případě by se Nashville bez svého elitního obránce musel obejít s největší pravděpodobností až do konce sezony. O tom, jakým způsobem se nakonec bude Subban léčit, by se mělo v nejbližší době rozhodnout.

P. K. Subban stihl v první sezoně za Nashville zatím odehrát 29 zápasů. V nich si připsal 17 bodů za sedm branek a deset asistencí. S krátkodobou Subbanovou absencí by se Predators zřejmě dokázali vypořádat, pokud by měl ale obránce, který v létě do klubu přišel výměnou za kapitána Shea Webera, chybět do konce sezony, byl by to pro loňského účastníka semifinále Západní konference zřejmě velký problém. 

>> VIDEO: Vánoční jízda Nashvillem. Subban obdaroval nemocné děti

V následujícím zápase přivítají Preds na svém ledě monstrealské Canadiens, Subban tak přijde o první příležitost zahrát si proti svému bývalému celku. Je to ale věc, která ho v momentální situaci zřejmě trápí nejméně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.