bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Má Winnipeg na play-off? Laine věří, že ano

19. prosince 2016, 10:15

Jan Šlapáček

Před pár dny seděl Patrik Laine na střídačce naprosto odrovnaný, když si vstřelil kuriózní vlastní branku a nechtěně pomohl Oilers k vítězství. Finský mladíček se ale rychle oklepal a pokračuje ve výborných výkonech.

O kvalitách dvojky minulého draftu se na vlastní kůži přesvědčili hokejisté Colorada, kteří Laineho nedokázali uhlídat a ten si na své konto připsal další přesný zásah, celkově již osmnáctý v sezóně. K onomu gólu přidal ještě dvě asistence a zaslouženě byl vyhlášen druhou hvězdou utkání.

Na první pohled je zcela jasně zřejmé, že výkony Jets stojí především na finském kanonýrovi. Tlak veřejnosti ovšem Laineho nesvazuje a kvalitními výkony si říká o zisk Calder Trophy, ke které je momentálně o malý kousek blíže, než jeho největší rival Auston Matthews.

Oproti Matthewsovi má navíc obrovskou výhodu v tom, že má reálnou šanci dotáhnout svůj tým do vyřazovacích bojů. Winnipeg za svými soupeři z divize sice zaostává o hodně bodů, což se dá v tvrdé konkurenci pochopit. Na druhou divokou kartu ale ztrácí Jets pouhý jeden bod a to dává Lainemu naději.

„Myslím si, že jsme již párkrát ukázali, že dokážeme porážet i silné soupeře. V naší aréně jsme opravdu silní a to o našem týmu hodně napovídá," rozpovídal se po utkání s Avalanche. „Máme silný tým a věřím, že se do play-off můžeme dostat. Musíme však v každém zápase hrát naší hru," dodal.

Pokud by se Jets do vyřazovacích bojů dostali, byl by to pro kanadský klub obrovský úspěch. Snadné to však nebude. Za Winnipegem se totiž v Západní konferenci nachází například Nashville s Dallasem a ani jeden z těchto celků nebude chtít v nejdůležitější fázi sezóny chybět. Následující měsíce tedy budou plné napětí, ale to není v nejlepší hokejové lize světa žádným překvapením.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.