bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Loučí se bojovník Jaškin s NHL? Má prý namířeno do Dynama Moskva

22. srpna 2019, 5:15

Václav Jáchim

Už počátkem července se spekulovalo o tom, že by Dmitrij Jaškin mohl opustit NHL a vydat se do ruské Kontinentální ligy. Teď se zdá, že tomu tak bude. Podle informací deníku Sport-Express by měl český reprezentant s ruskými kořeny posílit Dynamo Moskva. Klub zatím Jaškinův příchod nepotvrdil.

Jiný ruský zdroj (web Sport24.ru) uvádí, že Jaškin s vedením Dynama Moskva v brzké době podepíše smlouvu. Pokud se tak stane, zamíří účastník posledních dvou světových šampionátů do země svých rodičů.

Jisté je, že o Jaškina byl na východní frontě velký zájem. Mluvilo se především o jeho rodném Omsku, padaly zmínky o dalších klubech. Jaškin nebude v ruské soutěži považován za cizince, navíc může nabídnout kvalitní ofenzivní schopnosti.

Bývalý hokejista St. Louis strávil minulou sezonu ve Washingtonu, kde ale nedostal prostor, jaký by si představoval. Někdejší hokejista Vsetína nebo Slavie stihl u Capitals 37 zápasů NHL, v nichž zaznamenal dva góly a šest nahrávek. Do play off nezasáhl.

Po sezoně mu vypršela smlouva, novou ve slavné zámořské lize zatím nepodepsal. Když k tomu přidáme značný interes z Ruska, stěhování do KHL zní v jeho případě pravděpodobně. Nahrává mu i skutečnost, že Jaškinova práva pro KHL ode dneška patří Dynamu Moskva, které je vyměnilo s Novosibirskem. Sibir bral Jaškina jako jedničku draftu KHL 2010.

Vedení Sibiru na svém webu potvrdilo, že práva na Jaškina podstoupilo Dynamu za finanční kompenzaci. Pokud si hráč plácne s moskevským klubem, jeho přesunu do ruské metropole nic nebrání. V Dynamu Moskva aktuálně nepůsobí žádný našinec, přesun Čechů z NHL do Kontinentální ligy byl ale během letní pauzy docela čilý. Stěhování mají za sebou Andrej Šustr (Kunlun), Jakub Jeřábek (Podolsk), Libor Šulák (Čerepovec), Tomáš Hyka či Lukáš Sedlák (oba Čeljabinsk).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.