bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Loterie rozhodla! První budou vybírat Devils. Posunuli se Rangers a Blackhawks

10. dubna 2019, 3:02

Marek Hedbávný

Loterie rozhodla: na letošním draftu NHL budou mít právo první volby New Jersey Devils. Poté přijdou na řadu New York Rangers a Chicago Blackhawks. Výběr talentů se uskuteční 21. a 22. června ve Vancouveru.

Jaké měl kdo šance na první volbu před loterií?

A jak skutečně vypadá pořadí draftu?

1. New Jersey Devils
2. New York Rangers
3. Chicago Blackhawks
4. Colorado Avalanche
5. Los Angeles Kings
6. Detroit Red Wings
7. Buffalo Sabres
8. Edmonton Oilers
9. Anaheim Ducks
10. Vancouver Canucks
11. Philadelphia Flyers
12. Minnesota Wild
13. Florida Panthers
14. Arizona Coyotes
15. Montreal Canadiens

Největší skok zaznamenalo Chicago, které se z předpokládané dvanácté příčky vměstnalo do TOP 3. Naopak Colorado, které mělo největší šanci na první volbu, spadlo až na čtvrté místo. Devils budou volit jedničku draftu už podruhé za poslední tři sezony. V roce 2017 si vybrali Nico Hischiera. Na koho vsadí tentokrát?

Kdo jsou nejzajímavější hráči na draftu?

Jack HUGHES (Ú, USA)
Mnozí experti sice pochybují, že je to podobný generační talent jako třeba Auston Matthews, do nového týmu nicméně Hughes vnese neskutečný elán. Miluje puk, hraje v úžasné rychlosti a fanoušci budou z jeho techniky vřískat radostí. 

Kaapo KAKKO (Ú, Finsko)
Zatímco Hughes je tvůrce hry, Kakko je špičkový střelec. Už v sedmnácti letech nasázel v základní části finské ligy 22 branek. Měl ještě lepší statistiky než Patrik Laine v jeho věku. Může být díky tomu jedničkou draftu? V jeho prospěch by mohly mluvit i týmové úspěchy: s finskou reprezentací totiž vyhrál MS do 18 i do 20 let. 

Dylan COZENS (Ú, Kanada)
Na Hlinka Gretzky Cupu pomohl Kanadě k triumfu. Má obrovské zaujetí do hry, bojuje, je produktivní a na svou výšku je dost rychlý... Prostě je obrovsky všestranný a působí ohromně vyspěle.

Bowen BYRAM (O, Kanada)
Pravděpodobně bude draftovaný nejvýše mezi beky. Ve WHL letos sbíral víc než bod na zápas, když ale hrál za kanadskou reprezentaci, moc nevyčníval. Skauti se proto musí mít na pozoru.

Vasilij PODKOLZIN (Ú, Rusko)
Asi největší hazard na draftu. Pro tým, který si ho vybere, může být výhrou v jackpotu. Stejně tak to ale může být pořádný výbuch. Letos toho moc neodehrál, na Hlinka Gretzky Cupu ale ovládl všechny individuální statistiky a předvedl několik fenomenálních akcí. Bude jeden povedený turnaj stačit k umístění v TOP 3?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.