bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Los Angeles zahájilo v Číně vítězstvím. Hokej v Šanghaji ale moc fanoušků neoslovil

21. září 2017, 20:30

Michal Sobotka

Čína a hokej je spojení, které by si před pár lety mnoho lidí nedovedlo představit. Současná situace je ale jiná. Asijská země disponuje klubem v KHL a ve čtvrtek se zde odehrál také první duel NHL, i když jen přátelský. Los Angeles v něm porazilo Vancouver 5:2.

Pro zámořskou ligu je Čína obrovským lákadlem. Logicky. Místní trh totiž nabízí pro NHL obrovský potenciál v příjmech. Není tedy velkým překvapením, že do Šanghaje vyslala dva týmy na „přehlídku“. Los Angeles ve čtvrtek porazilo v honosné Mercedes-Benz Areně v historicky prvním duelu dvou celků NHL hraném v Číně Vancouver 5:2.

Oba celky si v Šanghaji střihnou ještě odvetu. Aby se místní lidé mohli nabažit relativně nového sportu v Číně. „Tady totiž o hokeji neví nikdo nic,“ přiznal Hu Hong, který je projektovým manažerem těchto dvou duelů v Číně. K ovlivnění lidí totiž nic nefunguje lépe, než když nasají atmosféru na vlastní kůži.

Vlastně tato slova potvrdil i trenér Los Angeles John Stevens. „Věřím, že hokej je sport, kterému zcela propadnete ve chvíli, kdy ho vidíte naživo,“ řekl. Cíl NHL nalákat nové fanoušky ale trochu pokulhal. Minimálně v prodeji lístků. V šanghajské hale bylo hodně prázdných sedaček. Oficiálně 10 088, ale následující obrázek vypovídá sám o sobě.

Good seats still available for the NHL's first game in China... pic.twitter.com/uKi8o1k2xP

— James Cybulski (@JamesCybulski) 21. září 2017

Zápas samotný se nesl v režii Los Angeles, kteří vedli ve 22. minutě po trefách Kempeho, Pearsona a Martineze už 3:0. Vancouver se díky Bärtschimu a Granlundovi dotáhl na rozdíl jediné branky. V závěru ale vsadil vše na jednu kartu, čehož Kings využili dalšími dvěma góly.

V Pekingu se přeci jen očekává větší účast v hledišti. Však zde působí Kunlun Red Stars, na které už si fanoušci v KHL poměrně zvykli. Po zkušenosti v Šanghaji bude NHL jistě chtít vyprodanou halu. Liga zatím dělá vše pro to, aby její hokej v Číně bavil. Není tajemstvím, že v roce 2022 plánuje vyslat své nejlepší hokejisty na olympijské hry.

Teď se ale soustředí na to, aby po Šanghaji zanechala dobrý dojem alespoň v Pekingu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.