bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Loňské ponaučení vedlo k podpisu. Ottawský Jágr nechtěl k arbitráži a kývl Senátorům na rozumný kontrakt

28. července 2016, 18:00

Tomáš Zatloukal

Minulé léto si na vlastní kůži vyzkoušel, jak moc nepříjemné je stanout před nezávislým soudcem a poslouchat, v čem tkví jeho slabiny a proč si nezaslouží požadované peníze. A tak schopný střelec Mike Hoffman doufal, že se letos náročnému slyšení vyhne, vždyť naposledy mu přineslo o 1,4 milionu dolarů nižší gáži, než si přál. Tentokrát musí být o poznání spokojenější, s Ottawou se dohodl po dobrém a za čtyři sezóny si vydělá celkem 20,75 milionu dolarů.

"Je to skvělé a jsem mimořádně šťastný. Již jsem si prošel arbitráží a už jsem to doopravdy nechtěl absolvovat znovu. Mám opravdu dobrý pocit z toho, že jsme se se Senátory dohodli na podmínkách smlouvy," hlásil Hoffman v rozhovoru pro Ottawa Sun. Dosud hrál za dva miliony dolarů, které mu přiřkli loni právě v soudní síni a to navzdory tomu, že v ročníku 2014-15 nasázel 27 gólů, což mu v celé NHL stačilo k dělené 27. příčce mezi nejlepšími kanonýry. Zařadil se po bok Logana Couturea či Gustava Nyquista.

Nyní si šestadvacetiletý Kanaďan výrazně polepší. K dlouhodobé a štědré smlouvě mu pomohla další povedená sezóna,  své střelecké maximum si vylepšil o dvě branky a s 29 přesnými zásahy ovládl střeleckou tabulku Senátorů (v rámci kanadskoamerické soutěže pak skončil dělený dvacátý devátý, stejně dobře to pálilo také Marku Scheifelovi). V ottawském kanadském bodování bral třetí místo se ziskem 59 bodů. Zkrátka a dobře, letos potvrdil, že je zárukou gólové i bodové produkce a že nepatří mezi jednorázové komety.

Po letech, kdy se protloukal v AHL, je z něj najednou plnohodnotný člen ottawské top six, tedy prvního, případně druhého útoku, jen 18 hráčů nasázelo za poslední dva roky v nejlepší hokejové lize světa více branek. Všechny trefy vynesly rodákovi z ontarijského Kitcheneru, který na zádech vozí jágrovskou osmašedesátku, čtyřletý pakt se stropovou zátěží 5,187 milionu dolarů. V příští sezóně si vydělá 3,8 milionu dolarů, v následujících třech pak 5,65 milionu. Oproti bolestivé prohře u arbitráže tak může slavit.

Ottawský "sniper" také oslavuje a těší se na přípravný kemp i blížící se základní část, v kabině Sens se totiž potká s novým koučem Guyem Boucherem, který by mu měl maximálně vyhovovat. V minulosti totiž na sebe narazili v prestižní juniorce QMJHL. "Máme vynikající vztah, získali jsme společně mistrovský titul. Rozhodně se těším, až s ním budu opět pracovat." Fanoušci skromného celku z kanadské metropole by se zcela jistě nezlobili, kdyby jejich spojení opět vyústilo v zisk poháru. Tentokrát cennějšího, stříbrného. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.