bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Loni úspěch, letos trápení. Hejda hledá v Coloradu formu

7. prosince 2014, 16:44

Jan Prošek

Obránce Jan Hejda po povedené loňské sezoně strádá. Stejně jako zbytek Colorada. Letošní ročník rodákovi z Prahy nevychází, což se projevuje na statistikách. Zatímco loni byl třetí mezi obránci svého celku v hodnocení účasti na ledě, nyní patří k nejhorším.

Jan Hejda byl v roce 2003 draftovaný týmem Buffalo Sabres, ani jeden zápas v jeho dresu však neodehrál. Edmonton, Columbus a poslední čtyři sezóny Colorado. Takový je seznam mužstev, ve kterých tento rodák z hlavního města České republiky nastoupil. Loňská sezóna byla z jeho působení v organizaci Avalanche vůbec ta nejúspěšnější.

Vynechal pouze čtyři zápasy v základní dlouhodobé části National Hockey League. Šestkrát se zapsal do statistik jako autor branky, na dalších jedenáct přihrál. V tabulce pravdy, která nejlépe ukazuje kvalitu obránců, měl kladnou osmičku. V tomto ohledu se stal třetím nejlepším bekem svého mužstva. První místo patřilo Tysonu Beriemu (+17), druhou pozici získal Nick Holden. Z Hejdy se stal jeden z klíčových obránců, kteří měli zajistit co nejméně inkasovaných branek v letošní sezóně. Úspěšnost střelby měl osm procent, což bylo nejvyšší úspěšnost, kterou v NHL zaznamenal.

 V dosavadním průběhu sezóny se Coloradu ani Hejdovi nedaří podle představ. Tým odehrál sedmadvacet zápasů, vybojoval dvacet čtyři bodů a patří mu stejné umístění v tabulce. Toto umístění se výrazně za očekáváním fanoušků Lavin.

Jan Hejda nastoupil do všech zápasů aktuálního ročníku. Na svém kontě má čtyři asistence. Na jeho výkonu se do jisté míry odráží výkony celého mužstva. V porovnání účasti na ledě při inkasovaných a vstřelených brankách má minus devítku. Letos patří na předposlední místo mezi obránci klubu. Pod ním je jen Nick Holden.

Český bek hájící dres Colorada má pověst hráče, který se dokáže výborně připravit na klíčové zápasy. Je to pracovitý zkušený hokejista vyznávající týmové pojetí hry. Nevymýšlí žádné složitosti, snaží se hrát účelně a efektivně. V letošní sezóně se zatím jaksi hledá.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.