bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Logan Couture zapadá do stylu hry San Jose

24. prosince 2014, 19:00

Jan Prošek

Tým San Jose se může spolehnout hned na několik hráčů, kteří celkem pravidelně přidávají kanadské body. Joe Thornton, Joe Pavelski i Logan Couture. Právě posledně jmenovaný se díky své nezvyklé všestrannosti velmi výrazně zapsal do srdcí fanoušků San Jose i hokejových znalců. Umí vystřelit, připravit gólovou situaci pro spoluhráče, ale také si dokáže plnit defenzivní úkoly.

Všichni čeští fanoušci mají v živé paměti první zápasy Tomáše Hertla v nejslavnější hokejové lize světa. Velmi podobný vstup měl do této soutěže centr Logan Couture. Čtením hry a hokejovým myšlením převyšoval své vrstevníky. Málokdy se dopustil nějaké chyby, a právě zodpovědnost patří mezi jeho největší klady.

Postupem času se stále živěji a častěji začíná diskutovat o tom, že Logan Couture výrazně překonal očekávání, která měli skauti NHL před draftem 2007. Tehdy si ho San Jose vybralo na devátém místě. Nebylo to však tak snadné, jak by se mohlo zdát. Žraloci volbu v první kole neměli, protože ji vyměnili za obránce Craiga Riveta do Montrealu. Naopak ale získali dvě volby od Toronta za Vesu Toskalu a Marka Bella. Organizace Sharks neváhala a oba nové přírůstky okamžitě vytrejdovala do St. Louis za devátou volbu na draftu. Bylo to jen proto, aby se zvýšila šance, že Couture bude volný. Velké úsilí se vyplatilo, dohoda obou stran se podařila.

V říjnu loňské sezóny se zranil tehdejší kapitán Dan Boyle, a tak „céčko“ dostal právě mladý Couture. I on sám byl překvapený, že se trenér rozhodl takto. „V týmu máme mnoho hráčů, kteří jsou zkušení, odehráli velký počet zápasů a patří přirozeně mezi vůdčí typy v kabině. Jsem moc rád, že se kouč rozhodl pro mě,“ říkal tehdy nadšeně.

V letošní sezóně se celému týmu San Jose nebývale střelecky daří. Hned pětice hráčů má výrazně přes dvacet kanadských bodů. Mezi ně se zatím nevejde český mladík Tomáš Hertl, který své konto obohatil průběžně o sedm branek a stejný počet asistencí. „Přistupujeme k tomu tak, že i když vypálíme puk na branku soupeře, stejně ho vybojujeme zase zpátky pro nás. Proto dáváme tolik branek," uvedl Couture.

V sezóně 2013-14 zatím tento útočník odehrál třicet pět zápasů, ve kterých vstřelil třináct branek a na šestnáct přihrál. Dva góly dal v přesilové hře, rovněž dvě branky byly vítězné. Celkem vystřelil 110 ran na soupeřovu branku, úspěšnost střelby má tedy necelých dvanáct procent. Spojení San Jose a Logan Couture funguje velmi dobře. „Ve městě se mi líbí, co se organizace týká, tak si nemůžu na nic stěžovat. Vše je tu profesionální a na nejvyšší možné úrovni,“ nechal se slyšet rodák z Guelphu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.