bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Lightning vyměnili Millera do Vancouveru, získali Mazance a volby v draftu

23. června 2019, 1:00

Jiří Sameš

Během druhého dne Vstupního draftu NHL 2019, v sobotu 22. června, se odehrálo pár zajímavých výměn. Jednu z nich přitom obstarali Tampa Bay Lightning a Vancouver Canucks.

Canucks díky výměně posílili o útočníka J.T. Millera, jako protihodnotu Lightning poslali českého brankáře Marka Mazance, volbu ve třetím kole draftu 2019 a podmíněnou volbu v prvním kole draftu 2020.

Co se podmíněné volby týče, pokud se Kosatkám v sezoně 2019-2020 nepodaří postoupit do play-off, Bolts od nich obdrží volbu v prvním kole až pro draft 2021.

Miller v právě uplynulé sezoně v 75 zápasech vstřelil 13 gólů a zapsal celkem 47 kanadských bodů. V následném play-off si ve čtyřech zápasech připsal za dvě asistence celkem dva kanadské body.

Šestadvacetiletý Američan hraje oficiálně na postu středního útočníka, zcela bez problémů jej ale můžete poslat i na levé či pravé křídlo.

„J.T. Miller je zkušeným, všestranným hokejistou, jenž dokáže velmi často bodovat," stojí v prohlášení generálního manažera Canucks Jima Benninga.

„Obchod jsme provedli proto, abychom získali hráče, který bude mít okamžitý dopad v našem prvním či druhém útoku," nalezneme ještě v prohlášení.

Miller byl draftován v roce 2011 New York Rangers v prvním kole, jako celkově patnáctý v pořadí. U Jezdců strávil necelých šest sezon, než byl krátce před uzávěrkou přestupů 2018 vyměněn do Tampy.

„Už se nemohu dočkat, až budu součástí týmu Canucks. Moc se mi líbí, jak hrají, mají několik mladých talentovaných hokejistů," řekl Miller na adresu svého nového zaměstnavatele.

„Jsem nadšený z toho, že jim budu schopen pomoci. Ve Vancouveru jsem hrál vždy moc rád, rodina i já se těšíme na novou zkušenost," doplnil.

Mazanec sezonu 2018-2019 zahájil u farmářského mužstva Rangers, kterým jsou Hartford Wolf Pack. V únoru byl poté vyměněn ke Canucks, přičemž znovu působil pouze na farmě, tentokrát u Utica Comets.

Celkově v AHL za uvedený ročník odchytal 30 zápasů, přičemž v nich zapsal 10 výher, průměr obdržených branek 3.01 a procentuální úspěšnost zákroků 89.5. V příští sezoně bude lapat v Tipsport extralize, české nejvyšší hokejové soutěži, za Mountfield HK.

Volbu ve třetím kole draftu 2019 (celkově výběr číslo 71) Lightning použili na brankáře Hugo Alnefelta.

Díky odchodu Millera si potom vytvořili místo pod platovým stropem, které určitě využijí pro podpis útočníka Braydena Pointa, jenž se 1. července může stát omezeně volným hráčem.

Canucks mimochodem později figurovali ještě v jedné výměně, obchodovali se San Jose Sharks.

Získali přitom útočníka Francise Perrona a volbu v sedmém kole draftu 2019 (celkově výběr číslo 215), soupeři odeslali útočníka Toma Pyatta a volbu v šestém kole draftu 2019 (celkově výběr číslo 164).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.