bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Lídři obou konferencí v akci. Habs se představí v Brooklynu a Olejáři hostí silný Washington

26. října 2016, 20:00

Michal Muška

Čtyřmi zápasy dnes pokračuje program zámořské NHL. Obě konference zatím vedou kanadské týmy, které se dnes pokusí o upevnění této pozice. Zatímco Canadiens cestují do New Yorku, aby změřili síly s tamními Islanders, Edmonton přivítá v chladné Albertě celek z hlavního města Spojených států. Ve zbývajících duelech pak změří síly Rangers a Bruins, respektive trápící se Ducks a Predators.

1:00 New York Islanders (3-3-0) – Montreal Canadiens (5-0-1)

Už jen jeden jediný tým bral letos alespoň bod ve všech odehraných zápasech. Habs si užívají velkolepý nástup do nové sezony a z dvanácti možných bodů mají na kontě rovných jedenáct, když ten jediný ztratili po nájezdové prohře na ledě nedaleké Ottawy. Canadiens si naposledy poradili v pondělí doma s Flyers, na čemž měl hlavní podíl tříbodový Alexandr Radulov. Výborný výkon opět podal navrátilec Carey Price, ten ale dnes dostane volno a na ledě Islanders nastoupí Al Montoya.

Jeho protějškem v brance domácích bude Němec Thomas Greiss. Ostrované zatím mají vyrovnanou bilanci tří výher a tří porážek, naposledy si však poradili s Minnesotou poměrem 6:3, když se do hlavní role třemi kanadskými body pasoval kapitán John Tavares. Ten má tak po šesti zápasech stejně jako tři další spoluhráči na kontě pět bodů, přičemž jeden z této trojice je nováček Anthony Beauvillier. Loni draftovaný hráč sice průměrně nehraje ani deset minut za zápas, přesto už nasbíral čtyři asistence, k nimž přidal i premiérovou trefu. Nejistý je pak dnes start Nikolaje Kuljomina.

2:00 New York Rangers (4-2-0) – Boston Bruins (3-3-0)

V Madison Square Garden se dnes střetnou dva týmy z tzv. Original Six – Rangers budou hostit Bruins. Jezdci mají za sebou poměrně vydařený úvod sezony, když zvládli čtyři z úvodních šesti zápasů. Naposledy si doma nejtěsnějším možným rozdílem poradili s Arizonou. Nebyl u toho Chris Kreider, který po výborném vstupu do sezony zůstává mimo hru i pro dnešní zápas. Šestý start v sezoně by si měla připsat neotřesitelná jednička Henrik Lundqvist.

Hokejisté Bostonu poslední dva zápasy nezvládli, přičemž hlavně včerejší domácí porážka 0:5 s Wild byla pro fanoušky hodně hořkou pilulkou. Svou roli v tom bezpochyby hraje situace v brankovišti Medvědů, mimo hru jsou totiž Tuukka Rask i Anton Chudobin. Do branky se tak i dnes v New Yorku postaví jeden z dvojice Malcolm Subban – Zane McIntyre. Dalším faktem, který kouče Juliena trápí, jsou nástupy jeho svěřenců do jednotlivých utkání. Bruins zatím ve všech šesti případech inkasovali jako první, a přestože se jim hned třikrát povedlo skóre otočit, je jasné, že to nemůže vycházet věčně. Otevřou tedy dnes skóre konečně Medvědi?

3:30 Edmonton Oilers (5-1-0) – Washington Capitals (3-1-1)

Možná nejočekávanějším soubojem dnešního dne bude ten v Edmontonu, kam do zbrusu nové arény zajíždějí silní Capitals. Tyto dva celky se naposledy střetly loni v listopadu v hlavním městě Spojených států a zásluhou jediné trefy Dmitrije Orlova brali oba body za výhru 1:0 Caps. Letos to jsou zatím ale úplně jiní Olejáři, kteří (zdá se) konečně využívají svůj obří potenciál. Svěřenci Todda McLellana vyhráli pět ze šesti zápasů a postarali se tak o nejlepší klubový úvod sezony od roku 1985. Velký podíl na tom nemá nikdo jiný než nová superstar Connor McDavid, mladý Kanaďan má na kontě už devět bodů a produktivnější než on je zatím pouze jiný mladík Auston Matthews.

Capitals se vrací do akce poprvé od sobotní porážky s Rangers. Přestože se zatím příliš nedaří washingtonské ofenzivě, stačí to v tabulce Metropolitní divize na průběžné třetí místo, na čemž má podíl hlavně dobře fungující obrana s Holtbym v zádech. Svěřencům Barryho Trotze se však zatím poněkud nezvykle nedaří hra při nerovnoměrném počtu hráčů. Caps zatím disponují až 23. nejlepší přesilovkou v lize, v úspěšnosti oslabení jsou na tom Capitals ještě hůře. Bude to dnes stačit na rozjetý Edmonton? Loni se Washingtonu proti kanadským týmům dařilo náramně, vyhráli hned 14 ze 17 takových utkání.

4:30 Anaheim Ducks (2-3-2) – Nashville Predators (2-3-0)

Souboj dvou týmů, které do sezony vstoupili hůře, než se všeobecně očekávalo, dnes uvidí fanoušci v kalifornské Honda Center. Tam přijedou Predátoři z Nashvillu, kteří jsou zatím se ziskem čtyř bodů až na šestém místě našlapané Centrální divize. Poslední představení Preds však dodalo fanouškům víru, Nashville totiž přejel obhájce Poháru z Pittsburghu jednoznačně 5:1. Predators se v Anaheimu představí poprvé od jarního sedmého zápasu prvního kola play-off, v němž vyprodili favorizované Kačery z bojů o Stanley Cup. Bude se jim dařit v „Orange County“ i tentokrát?

Ani Ducks nevstoupili do sezony tak, jak by si přáli. Kačeři mají po sedmi zápasech na kontě šest bodů, přičemž ten šestý uhráli včera v noci na ledě San Jose, kde padli 2:1 v prodloužení. Staronovému kouči Anaheimu Randymu Carlyleovi navíc přidělal vrásky fakt, že v průběhu utkání museli odstoupit Ryan Getzlaf a Jonathan Bernier. Jak vážný je Getzlafův stav se ještě neví, každopádně by se jednalo o citelné oslabení, zvlášť přihlédneme-li na produktivitu Kačerů v úvodu letošní sezony. Getzlaf jí s osmi body jednoznačně vede, když se přihrávkou podílel už na sedmi brankách Ducks.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.