bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Lídr Západní konference zavítá do Chicaga. Detroit půjde za čtvrtou výhru v řadě

5. ledna 2018, 19:05

Jiří Sameš

NHL nabízí v noci z pátku na sobotu celkem pět zápasů. Program otevře v jednu hodinu souboj mezi New Yorkem Islanders a Pittsburghem Penguins. Chybět nebude ani divizní duel mezi Detroitem Red Wings a Floridou Panthers. Chicago Blackhawks zase přivítají nejlepší mužstvo Západní konference Vegas Golden Knights.

01:00 New York Islanders – Pittsburgh Penguins

Islanders nemají před dnešním zápasem proti Pittsburghu Penguins zrovna nejlepší formu. Svá poslední čtyři utkání totiž prohráli! Naposledy se tak stalo včera na ledě Philadelphie Flyers, kde svěřenci Douga Weighta prohráli 4:6. Dvakrát se v utkání prosadil Cal Clutterbuck, jednou pak skórovali John Tavares a Ryan Pulock. Zápas odchytal Thomas Greiss, dnes by tak mohl dostat přednost mezi třemi tyčemi Jaroslav Halák. Další zápas pak Ostrovany čeká v neděli s New Jersey Devils, poté na ně čeká pětidenní pauza.

Také Penguins nejdou do dnešního utkání v optimální formě. Vítěz posledních dvou Stanley Cupů prohrál třikrát v řadě za sebou a pětkrát z posledních šesti mačů! Včera Tučňáci nestačili doma na Carolinu Hurricanes – padli 0:4 a podruhé v sezoně tak vyšli střelecky naprázdno. Matt Murray si připsal osmadvacátý start v sezoně, avšak ze 33 střel čtyřikrát inkasoval. Z Barclays Center se Pens vrátí zpět domů a příští pondělí pak přivítají doma Boston Bruins.

01:30 Ottawa Senators – San Jose Sharks

Senátoři vyhráli z posledních sedmi střetnutí pouze jednou a nadále se tak krčí na předposlední příčce Východní konference. Hůře jsou na tom jen Buffalo Sabres. Ve čtvrtek prohráli svěřenci Guye Bouchera na ledě Detroitu Red Wings, konkurenta z Atlantické divize, 1:2 po prodloužení. Svou desátou branku v tomto ročníku vstřelil útočník Ryan Dzingel. Nejlepším hráčem Sens byl gólman Craig Anderson, který dokázal pochytat 33 ze 35 střel soupeře. Na více než jeden bod to ale jeho mužstvu nestačilo. Další utkání odehrají hokejisté Ottawy hned zítra, a to s Tampou Bay Lightning. Sérii tří domácích zápasů poté ukončí ve středu s Chicagem Blackhawks.

Sharks jsou momentálně na pětizápasovém tripu, zatím mají bilanci 1-1-1. Nejprve utrpěli vysokou porážku 0:6 na ledě Dallasu Stars, poté zvítězili nad Montrealem Canadiens 4:1, naposledy pak včera prohráli s Torontem Maple Leafs 2:3 po samostatných nájezdech. Góly Žraloků vstřelili obránce Brenden Dillon a útočník Chris Tierney. Pro prvního jmenovaného to byla navíc první trefa v sezoně. Brankář Martin Jones předvedl 26 zákroků. Poslední utkání tohoto tripu odehrají hokejisté San Jose v neděli na ledě Winnipegu Jets.

01:30 Detroit Red Wings – Florida Panthers

Hokejisté Red Wings jdou do dnešního utkání se třemi výhrami v řadě za sebou. Postupně porazili New York Rangers 3:2 po samostatných nájezdech, Pittsburgh Penguins 4:1 a Ottawu Senators 2:1 v prodloužení. Výhru Detroitu v posledním zmíněném utkání řídil forward Andreas Athanasiou. Rodák z kanadského Londonu rozhodl v nastaveném čase pouhých šest vteřin od úvodního vhazování! Jednu asistenci do statistik zapsal také český útočník Martin Frk. Druhou hvězdou utkání byl vyhlášen za 33 úspěšných zákroků brankář Jimmy Howard. Red Wings pak zakončí sérii pěti domácích zápasů v pondělí proti Tampě Bay Lightning.

Panthers dokázali z posledních šesti utkání pětkrát vyhrát! Jejich včerejší utkání v TD Garden, na ledě Bostonu Bruins, bylo odloženo kvůli sněhové bouři. Svůj poslední zápas tak sehráli ve středu s Minnestou Wild, prohráli však 1:5. Jediným úspěšným střelcem Cats v tomto utkání byl Jonathan Huberdeau. Asistence měli Vincent Trocheck a Aleksander Barkov. Startujícím brankářem byl James Reimer, v polovině 37. minuty byl ovšem po třech obdržených gólech vystřídán Harrim Säterim. Pětizápasový trip Floridy pak pokračuje na ledě Colmbusu Blue Jackets a St Louis Blues.

02:00 Winnipeg Jets – Buffalo Sabres

Jets dnes začínají proti Buffalu Sabres sérii dvou zápasů doma. Z posledních čtyř mačů mají bilanci 3-0-1. V tabulce Západní konference jsou s 53 body na čtvrtém místě, přičemž na první Vegas Golden Knights ztrácejí tři body. V domácí areně se navíc Winnipegu daří – mají zde bilanci 14-3-1. Ve středu zakončili Tryskáči dvouzápasový trip na ledě Colorada Avalanche prohrou 2:3 v prodloužení. Alespoň bod zachránil Jets kapitán Blake Wheeler, který srovnal na 2:2 pouhých 33 vteřin před koncem třetí třetiny! Wheeler se jinak postaral o oba góly svého mužstva a na branku soupeře vyslal celkem devět střel.  Brankář Connor Hellebuyck čelil 26 střelám soupeře, třikrát inkasoval.

Sabres se nacházejí až na samotném dně Východní konference, když mají na svém kontě po 40 odehraných zápasech pouze 29 bodů. Na pozice zaručující play-off ztrácejí již 17 bodů! Včera Šavle otevřeli třízápasový trip na ledě Minnesoty Wild, prohráli však 2:6. Rozhodnuto bylo již de facto krátce po polovině utkání, kdy Wild vedli 5:0. Góly Sabres padaly až v závěrečné dvacetiminutovce. Prosadili Sam Reinhart a Evander Kane. Mezi tři tyče se nejprve postavil Robin Lehner, po čtyřiceti minutách jej ale vystřídal Chad Johnson. Trip pak hokejisté Buffala zakončí v neděli na ledě Philadelphie Flyers.

02:30 Chicago Blackhawks – Vegas Golden Knights

Blackhawks odehráli posledních šest zápasů venku, ve svém United Center se naposledy představili 17. prosince loňského kalendářního roku. Z tripu si Hawks přivezli bilanci 2-3-1, v Západní konferenci jim momentálně patří jedenáctá příčka. Své poslední utkání odehrálo Chicago na ledě New Yorku Rangers a vyhrálo především díky dobré třetí třetině 5:2. Vítěznou branku vstřelil ve 43. minutě Patrick Sharp. O zbylé góly se postarali Vinnie Hinostroza, Nick Schmaltz, Jonathan Toews a Patrick Kane. Jeff Glass si připsal třetí start v řadě za sebou a k výhře svého týmu přispěl 23 zákroky. Sérii dvou zápasů doma zakončí Blackhawks příští pondělí proti Edmontonu Oilers.

Golden Knights překvapivě vedou s 56 body tabulku Západní konference! Za posledních deset utkání zvítězili celkem osmkrát. Na druhé St. Louis Blues mají náskok sice jen dvou bodů, ti však také odehráli o čtyři zápasy více. Ve včerejším zápase ale Zlatí rytíři prohráli právě na ledě St. Louis 1:2. Jejich jedinou branku obstaral v prostřední periodě Erik Haula. Pro finského útočníka to byla mimochodem patnáctá trefa v sezoně. Gólman Marc-Andre Fleury zastavil 37 z 39 střel soupeře a byl zvolen třetí hvězdou utkání. Z Chicaga se Golden Knights vrátí zpět domů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.