bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Letní priority Winnipegu? Podepsat Stastnyho a Hellebuycka

26. května 2018, 15:00

Martin Schwarz

I když nedokráčeli až k vytouženému Stanley Cupu, mají za sebou velmi úspěšnou sezonu. Winnipeg Jets se po letech potloukání mezi průměrnými vzchopili, tentokrát jejich cesta skončila až ve finále Západní konference. Zatímco hráčům kanadské organizace startuje zasloužená dovolená, generálního manažera Kevina Cheveldayoffa čekají nejpernější dny kalendářního roku.

Ostatně jako všechny další stratégy National Hockey League. Ještě, než přijde na řadu červnový draft, budou Jets hledat možnosti, kterak udržet a případně doplnit současný kádr. Je jasné, že k průvanu v kabině není důvod. Winnipeg prožil nejlepší ročník od přesunu klubu z Atlanty do Manitoby, kromě výborných výkonů v zápasech play-off se mu dařilo i během základní části. Vždyť více bodů získali pouze Nashville Predators.

Na soupisce Stíhaček je aktuálně pět mužů, jež se 1. července stanou neomezeně volnými hráči (UFA) a dalších devět borců, kteří budou mít ve stejný den status hráče omezeně volného (RFA). Fanoušky i nejužší vedení pak zajímají především dvě jména. Zaprvé únorová posila a klíčová postava útoku ve vyřazovacích bojích Paul Stastny. Zadruhé maskovaný hrdina Connor Hellebuyck, jeden z kandidátů na zisk Vezina Trophy.

Stastny přispěchal Winnipegu na pomoc před koncem přestupového období ze St. Louis. A jak vidno, jeho příchod byl přesně tím, co Winnipeg potřeboval.  Sedmadvacetiletý forvard skvěle zapadl mezi mladé rychlíky Patrika Laineho a Nikolaje Ehlerse. V play-off posbíral 15 kanadských bodů za 6 branek a 9 přihrávek. Za měsíc a pár dní mu však vyprší současná čtyřletá smlouva.

Manažer Jets nepřekvapivě vyjádřil zájem o Kanaďanovo pokračování ve stejném dresu. „Neskutečné, jak do našeho kádru okamžitě zapadl. Ale k případné dohodě vede ještě dlouhá cesta,“ upozornil Kevin Cheveldayoff na webu nhl.com. „Především musíme počkat, až bude nastaven platový strop. Co se podpisových záležitostí týče, čeká nás letos hodně práce,“ uvědomoval si. Kromě Stastnyho získají status unrestricted free agent také obránce Tobias Enström, brankář Michael Hutchinson a útočníci Shawn Matthias s Mattem Hendricksem.

Vyprší spousta kontraktů

Pozornost míří i směrem ke gólmanovi Connoru Hellebuyckovi. Nepřeženeme, když řekneme, že na úspěchu týmu má obrovské zásluhy právě on. Čtyřiačtyřiceti výhrami stanovil rekord organizace Jets v počtu vychytaných vítězství během základní části. Zařadil se mezi nečekané hrdiny hokejového období 2017-18 a právem pomýšlí na zmíněnou Vezinovu trofej. Také jeho budoucnost ovšem musí kluboví představitelé řešit. V červenci z něj bude omezeně volný hráč.

„Strašně rád tady hraji,“ uklidnil příznivce Winnipegu americký brankář. „Miluji naše fanoušky, nic by mě neudělalo šťastnějším, než kdybych s Jets podepsal dlouholetý kontrakt. Ale všechno to je o byznyse, stát se může cokoli, takže uvidíme,“ nechtěl předbíhat.

Smlouva končí i dalším. Mezi restricted free agent jsou Jacob Trouba Brandon Tanev, Joel Armia, Marko Daňo, Adam Lowry, Josh Morrissey, Tucker Poolman a Jow Morrow. Zkrátka, Kevin Cheveldayoff se přes léto rozhodně nudit nebude.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.