bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Lehnerovi končí smlouva a má jediné přání. Zůstat

20. června 2019, 16:15

David Zlomek

Robin Lehner se s prvním červencem může stát neomezeně volným hráčem, mohl by teda podepsat smlouvu s kterýmkoliv týmem. Sedmadvacetiletý gólman ale o takovou příležitost nestojí, protože má jediný cíl. Doufá, že se s Islanders domluví na dalším pokračování.

„Doufám, že se nějak domluvíme,” řekl v úterý novinářům. „Nechci nikam odcházet, ale když to přijde, budu to muset skousnout. Odchod rozhodně není mým přáním.”

„Svůj tým miluju,” uvedl Lehner, jenž tuto sezonu překvapoval. Ostatně – stejně jako celý tým Islanders. Nutno dodat, že byl jeho klíčovou součástí. „Nastavil jsem své myšlení tak, že tohle je můj tým. A bude to můj tým, dokud definitivně neodejdu.”

Švédský brankář prošel Ottawou i Buffalem, nicméně vypadá to, že svoje dokonalé působiště našel až u Islanders. Ti si ho před uplynulou sezonou vybrali víceméně na zkoušku, jelikož kontrakt, na kterém se obě strany domluvily, byl pouze roční. 

Celkově se Ostrovanům povedlo složit šikovný tým. Lehner tak doufá, že vydrží pohromadě. „Celou sezonu jsem si tu užil a doufám, že mě čeká ještě několik dalších,” vyjádřil se. „Uvidíme, co se stane. Abych byl upřímný, žádná jednání ještě nezačala.“

Dost možná ale brzy začnou, protože Islanders jsou s Lehnerem na stejné vlně. Také si ho nechtějí nechat utéct. To potvrdil i jejich trenér Barry Trotz. 

„Nechci tady nic naznačovat nebo potvrzovat, opravdu nic nevím. Vím jenom to, jaký vztah má on k nám a my k němu. Řekl bych, že se k sobě hodíme,” naznačoval možný podpis zkušený trenér. „Opravdu si s ním rozumím a on si rozumí se spoluhráči i s kouči. Budujeme něco speciálního a myslím, že si to uvědomuje a chce toho být součástí.”

Svou roli ve vztahu k Islanders určitě hraje pomoc tohoto klubu. Jaká? Loni na podzim, byl to první den tréninkového kempu, vyšel příběh, ve kterém se sám Lehner doznává, že měl problémy s depresemi a alkoholem. Tyto stavy prý mnohdy hraničily se sebevraždou.

Na scénu teď přichází právě organizace z Long Islandu, která ho plně podporovala. Ať už jde o Trotze, spoluhráče nebo fanoušky. Od té doby se alkoholu ani nedotkl. 

„Je to tak... Nemůžu ani slovy vyjádřit, co všechno pro mě Islanders udělali. Je toho strašně moc, jsou to skvělí lidé. Mám je strašně rád, stejně jako mé spoluhráče. Ten klub miluju, chci tu zůstat,” řekl emotivně.

Faktem však je, že první červenec se blíží a dohoda stále v nedohlednu. Lehner je z toho samozřejmě nervózní. 

„Není sranda si tímto procházet, ale tak to prostě chodí. Taková je realita. Jestli bych byl rád, kdybych už měl podepsáno? Jasně, že jo. Ale nemám. Vím, že tým ví, jaký je můj postoj. Doufám, že se nějak domluvíme. Jediné, co chci, je být součástí tohoto týmu,” dodal na závěr. 

Ze slov Robina Lehnera jde poznat, jak moc chce na Long Islandu zůstat. Je mu jedno, s jakým platem. Je mu jedno, na jak dlouho. Hlavně být součástí družiny Barryho Trotze.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.