bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Lehčí skupina, nebo ne? Dvacítka zná první soupeře pro příští MS

4. ledna 2021, 16:37

Martin Voltr

Bitvy o medaile má juniorský šampionát teprve před sebou, ale už dosavadní výsledky z velké části napověděly o složení základních skupin pro příští mistrovství.

Na minulém i letošním turnaji měli Češi smůlu na silnou skupinu. V Ostravě museli bojovat s Kanadou, Spojenými státy a Ruskem, výběr javorového listu nahradili v Edmontonu Švédové. Národní tým vždy narazil na tři týmy z elitní pětky, která je od zbytku světa odskočená.

To může zkreslovat pohled na celkové výsledky, nikoli sloužit jako výmluva pro čtvrtfinálový konec. Češi navíc na obou šampionátech porazili Rusko, loni naopak prohráli s „žebříčkově“ slabším Německem, které mezi elitou hrálo po pěti letech.

Příští rok ale půjdou jako papíroví favorité do dvou ze čtyř utkání ve skupině. Rozhodly o tom dosavadní výsledky probíhajícího mistrovství.

Česká reprezentace skončí potřetí v řadě na sedmém místě. Pátí jsou Švédové a šestí Němci, kteří sice v základní skupině získali méně bodů než Češi, ale umístili se v ní na vyšší (třetí) příčce. Osmá pozice připadne rovněž potřetí za sebou Slovákům, devátí jsou Švýcaři a desátí Rakušané.

Co přesně to pro náš juniorský výběr znamená?

Za rok jistojistě narazí na Němce a Rakušany. Druhý jmenovaný tým by měl být znovu outsiderem celého mistrovství, zatímco u Německa bude hodně záležet na sestavě. Tim Stützle by tou dobou už mohl hrát v NHL, otázkou bude dostupnost Johna Jasona Peterky, Lukase Reichela či Floriana Eliase, velkého objevu letošního turnaje.

Zbylí dva soupeři vzejdou z elitní čtveřice, která se v Edmontonu teprve chystá na medailové bitvy. Do „české“ skupiny B se zařadí stříbrný a bronzový celek.

Rovněž příští mistrovství světa se uskuteční v kanadské provincii Alberta. Pokud to ale situace dovolí, k Edmontonu už se jako druhé dějiště přidá Red Deer, který měl spolupořádat letošní turnaj. Hrát se bude od 26. prosince 2021 do 5. ledna 2022.

Pořadí letošního MS do 20 let

1. Kanada / Rusko / USA / Finsko
2. Kanada / Rusko / USA / Finsko
3. Kanada / Rusko / USA / Finsko
4. Kanada / Rusko / USA / Finsko
5. Švédsko
6. Německo
7. Česko
8. Slovensko
9. Švýcarsko
10. Rakousko

Modře označené týmy sestaví příští rok skupinu A, červeně označené skupinu B.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.