bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Legenda opouští svůj hokejový domov. Thornton jde za pohárem do Toronta

17. října 2020, 3:39

Matěj Hodoval

Z trhu volných hráčů mizí jedno mimořádně zkušené jméno. Joe Thornton vyráží ve stopách dlouholetého spoluhráče Patricka Marleaua a zkusí o vysněný Stanley Cup zabojovat mimo San Jose.

Novým domovem vousatého útočníka je Toronto. 

Jumbo Joe patří bezesporu mezi legendy nejlepší hokejové ligy světa. Mezi aktivními hráči v NHL v tuto chvíli není hráč, který za svou kariéru nasbíral více kanadských bodů. Za 1636 zápasů nastřílel 420 gólů a rozdal neuvěřitelných 1089 asistencí.

Jedno mu ale stále schází – prsten pro vítěze Stanley Cupu. A právě s vidinou tohoto ocenění se letos na trhu s volnými hráči rozhodl pro Toronto. Stejným směrem se v roce 2017 vydal jeho kamarád Patrick Marleau, ten si však během své kanadské štace na pohár nesáhl.

Do National Hockey League draftoval kanadského forvarda Boston, kde strávil sedm a půl sezony. Poté následovala dlouhá kalifornská kapitola. Thornton se za patnáct ročníků u Žraloků vypracoval na klubovou legendu. V historii San Jose odehrál druhý největší počet klání (1055) a je vůbec nejúspěšnějším nahrávačem (804). 

Thornton bude rozhodně scházet i spoluhráčům z kabiny Sharks. „Budeš mi chybět. Jsem fakt šťastný, že jsem si s tebou zahrál a stali jsme se skvělými přáteli. Spousta skvělých vzpomínek za krátkou dobu,“ napsal na svůj osobní účet na Instagramu Evander Kane.

Roli v odchodu urostlého útočníka měla pravděpodobně také loňská uzávěrka přestupů. Jumbo Joe byl tehdy nakloněn k přestupu, Sharks zažívali dosti nepodařený rok a o play-off si mohli nechat jen znát. Žádný přesun však nakonec nevyšel, a tak zbytek zkrácené základní části dohrál v San Jose.

Nicméně Thornton už není nejmladší, v jednačtyřiceti letech cítí, že už moc šancí na cenný úspěch nemá. Proto se tentokráte rozhodl pro Toronto, tedy mužstvo patřící pravidelně mezi kandidáty na zisk poháru. 

Maple Leafs s ním podepsali jednoletý kontrakt v hodnotě 700 tisíc amerických dolarů.
Na debut v novém působišti si bude muset jednačtyřicetiletý veterán počkat, start nové sezony je totiž stále nejistý. Aktuálně se Thornton rozehrává ve švýcarské nejvyšší soutěži, kde nastupuje za Davos.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.