bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Léčba se Callahanovi protáhne, nejspíš nestihne začátek sezóny

1. června 2018, 18:00

Petr Sumbal

Nedobrou zprávu pro své fanoušky vypustila do světa Tampa Bay Lightning. Její útočník Ryan Callahan, který dohrával sezónu se zraněným ramenem, se nevyhnul operačnímu zákroku. Následná rekonvalescence zkušeného útočníka by měla trvat pět měsíců, což znamená, že by Callahan nestihl start příští sezóny.

Callahan už má operaci ramene úspěšně za sebou a naopak před sebou má dlouhých pět měsíců rekonvalescence, během kterých se bude připravovat na to, aby byl připraven se vrátit v nové sezóně do sestavy Lightning. Pokud půjde vše podle plánu, měl by zmeškat zhruba tři týdny na začátku ročníku a vrátit se do akce se startem listopadu.

Třiatřicetiletý útočník dohrával sezónu s vykloubeným ramenem, tohle zranění si dle svých slov pro Tampa Bay Times odnesl už 14. prosince ze zápasu s Arizonou. Přesto Callahan dokázal sezónu dohrát, v play-off nakonec naskočil do patnáctí zápasů, ve kterých svému týmu pomohl dvěma góly a třemi body.

Zranění se Callahanovi v jeho kariéře rozhodně nevyhýbají, podobných návratů po dlouhých pauzách už má za sebou několik. „Je to těžké, tohle je moje třetí operace během nějakých čtyř let. Nikdy to není sranda, ale patří to k hokeji,“ nefňuká Callahan a bere situaci takovou, jaká je.

„Každý se někdy musí vypořádat se zraněním a můj cíl je jasný, chci být ready na příští sezónu,“ dívá s dopředu Callahan, který ještě nikdy ve své kariéře neodehrál plnou porci 82 utkání základní části. Nejblíže byl v sezóně 2008/09 v dresu New Yorku Rangers, kdy mu k tomu chyběl jeden duel. V sezóně 2015/16 dokonce zvládl zápasů jen osmnáct, to musel dvakrát pod kudlu s kyčlí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.