bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Laviny se rozhodly. Roye střídá Bednar

26. srpna 2016, 18:00

Tomáš Zatloukal

Na coloradský inzerát již neodpovídejte, nástupce Patricka Roye na střídačce Avs se našel velmi rychle a podle předpokladů jde o relativně mladého kouče z AHL. Jediné volné trenérské místo v NHL zaplnil favorizovaný Jared Bednar, který letos dovedl columbuskou farmu Lake Erie Monsters, včetně českého útočníka Lukáše Sedláka, k zisku Calderova poháru.

Roy skončil znenadání, náhle. Podobně jako se kdysi „vyloupl“ na scéně nejlepší hokejové ligy světa a dokráčel s Montrealem Canadiens k zisku Stanley Cupu. Z Colorada prý odchází kvůli tomu, že necítil, že by měl dostatečné slovo při rozhodování o skladbě mužstva. U Lavin si každopádně nechal otevřená zadní vrátka, třeba se jednou vrátí.

Na comeback má času dost, nyní přichází Bednarova éra. Muž, jehož příjmení odkazuje na slovanské předky, byť pátraní po potvrzení intuice se ukázalo býti marné, prošel následujícím výběrovým řízením generálního manažera Avs Joe Sakica: „Poté, co jsem si podle určitých kritérií vybral vhodné kandidáty a vedl jsem s nimi pohovory, jsem přesvědčený, že právě Jared Bednar je pro nás tou nejlepší variantou.".

„Jaredovy výsledky na postu hlavního kouče v AHL mluví samy za sebe a navíc je považován za jednoho z nejlepších koučů, kteří jsou na cestě do naší soutěže,“ dodala kanadská legenda v krátkém vyjádření pro oficiální klubové stránky Avs. Sakic také ocenil kolegialitu svých protějšků napříč NHL, kteří mu krátce před startem tréninkových kempů dovolili vyjednávat s Bednarem i dalšími adepty na Royem uvolněný post.

Sakic vybíral moudře, Bednar se může pochlubit mnoha úspěchy. Na titul si sáhl nejen letos v AHL, ale také před sedmi lety ještě na nižší úrovni (ECHL). Čtyřiačtyřicetiletý Kanaďan, kdysi útočně laděný bek s ostrými lokty, který prožil profesionální kariéru putováním po záložních mužstvech, sice ještě nemá jedinou zkušenost s NHL, nicméně patřil do organizací Blue Jackets či St. Louis Blues.

Úkol má jasný, po dvouleté odmlce dovést Laviny zpět do play-off. Colorado v posledních letech postupně oslabovalo, odešly hvězdy typu Paula Stastnyho či Ryana O‘Reillyho, nicméně pár kvalitních a navíc perspektivních borců na soupisce zůstalo, mimo jiné třeba Nathan MacKinnon, Matt Duchene či Gabriel Landeskog. Právě pod jeho a Bednarovým velením začíná nelehká mise,

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.