bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Las Vegas může zapříčinit šílenství výměn. Kdo je v ohrožení?

9. června 2017, 11:00

Jakub Prchal

Červen letos není pouze měsícem, kdy vyvrcholí závěrečné boje o Stanley Cup. Aktuální ročník totiž díky expanzi nejlepší hokejové ligy světa nabídne dobrodružství ve formě nekonečných výměn, spekulací a dohadů. Spousta manažerů NHL bude muset jednat, pokud se chce vyhnout ztrátám svých důležitých hráčů, jelikož může chránit pouze omezený počet hokejistů.

Letošní začátek léta bude specifický. Po sedmnácti letech se totiž k lize připojí úplně nový celek, a to Las Vegas Golden Knights, což by podle zámořských expertů mohlo vyústit v nebývale vysokou aktivitu na přestupovém trhu.

Draft se uskuteční jednadvacátého června, do sedmnáctého pak musí týmy oznámit seznamy svých chráněných hráčů. Jednotliví manažeři tak mají přibližně týden na vyjednání zajímavého obchodu, který by jim zajistil nějakou protihodnotu ve výměně. V opačném případě by mohli hráči, kteří nefigurují na seznamu, odejít úplně zadarmo.

Server The Hockey News sestavil seznam možných výměn. Pokud se tyto trejdy neuskuteční, je velmi pravděpodobné, že jednotlivé týmy ztratí někoho z klíčových hráčů.

Sami Vatanen (Anaheim Ducks), obránce

Ducks vymění obránce. Vsaďte si klidně svůj dům. Pokud všichni čtyři obránci Hampus Lindholm, Josh Manson, Cam Fowler a Sami Vatanen zůstanou na soupisce po sedmnáctém červnu, je jisté, že budou na seznamu chráněných hráčů. Pokud by nebyli, generální manažer Las Vegas by určitě po jednom z nich sáhnul. Jestliže se tak stane, Ducks musí přistoupit na pravidlo ochrany osmi bruslařů a jednoho gólmana.

To by však znamenalo, že by pravděpodobně dostal černého Petra útočník Jakob Silfverberg, jelikož Ryan Getzlaf, Ryan Kesler a Corey Perry musí být chránění díky své klauzuli o nevyměnitelnosti a čtvrtým do party bude bezesporu Rickard Rakell. Bob Murray pravděpodobně raději vymění jednoho z obránců, než aby riskoval ztrátu Sliferberga.

Marc-André Fleury (Pittsburgh Penguins), brankář

Fleury je dalším horkým kandidátem. Jeho klauzule o nevyměnitelnosti totiž nutí Pittsburgh, aby ho chránila, avšak je veřejně známo, že by Tučňáci chtěli spíše investovat do mladšího a perspektivnějšího Matta Murrayho. Šancí by bylo najít nějakého obchodního partnera, který shání jedničku a byl by ochoten domluvit se na zajímavé výměně. Spekuluje se o Calgary, které stále hledá kvalitního gólmana – nedávno přišlo o šanci získat Bena Bishopa.

Dohoda však nemusí být vůbec snadná. Fleury by se totiž musel nejprve vzdát své klauzule o nevyměnitelnosti, navíc by Tučňáci na trejdu příliš mnoho nevydělali. Fleury ve svých dvaatřiceti letech nepatří mezi nejperspektivnější hráče, navíc existuje jen několik týmů, které jsou schopné pokrýt jeho téměř šestimilionový plat.

Calvin de Haan, nebo Travis Hamonic (New York Islanders), obránci

Žádný jiný tým se pravděpodobně nespálí více než Islanders, kteří disponují kvalitním hlubokým kádrem a nebude v jejich silách uchránit všechny užitečné hráče tak, aby neprodělali.

Ostrované mají několik velmi zajímavých jmen v zadních řadách - Nicka Leddyho, Johnnyho Boychuka, Travise Hamonica, Calvina de Haana a perspektivního Ryana Pulocka. Očekává se, že se generální manažer Garth Snow rozhodne chránit čtyři obránce a stejný počet útočníků, přičemž o jedno místo budou soupeřit hned dva beci – Hamonic a de Haan. Oba by určitě byli velmi lákavým zbožím na přestupovém trhu, přestože letošní zranění snížilo Hamonicovu tržní hodnotu.

Další kandidáti: Nino Niederreiter, Philipp Grubauer, Jason Demers, Carl Gunnarsson, Jack Johnson

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.