bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Larkin hodnotil zpackanou sezónu. Náladu si chce zlepšit na mistrovství světa

6. května 2017, 11:30

Jiří Lacina

Sezónu 2015-16 měl fantastickou. Zejména v její první polovině udivoval odborníky i fanoušky vyzrálou hrou. Zakončil ji na 45 bodech (23+22), s +11 body byl v devatenácti letech nejlepší v týmu. Právě končící ročník už tak dobrý neměl. Přecenil se. Bodoval jen 37krát (17+15), -28 bodů v tabulce pravdy byl 883. výkon v NHL, lépe snad říct šestý od konce.

Také proto uvítal Dylan Larkin pozvánku do amerického národního týmu. Spojené státy bude reprezentovat na právě startujícím mistrovství světa v Německu a ve Francii. „Je to příležitost učit se a zlepšovat. Možnost reprezentovat jsem si vždycky užíval,“ kvituje poskytnutou šanci.

Znovu pod Blashillem

Detroit měl jako jeden z prvních týmů jasno o tom, že jeho letošní sezóna skončí už základní částí. Dalo se tedy očekávat, že právě tady zaloví stavitelé reprezentací při tvorbě svých národních týmů. Larkin se v americkém nároďáku potká se spoluhráči Jimmym Howardem, Danny DeKeyserem a také trenérem Jeffem Blashillem, kterému se dostalo cti tým USA vést.

Uplynulá sezóna byla pro Larkina velkým zklamáním. Putoval sestavou, hledal sebevědomí. Až zhruba v posledních dvaceti zápasech, kdy se vrátil na post centra, se začal znovu cítit lépe. „Dobře jsem bruslil, vyhrával jsem buly, zase to byla zábava,“ vzpomíná na zlepšení z konce ročníku. „V závěru roku jsem cítil, že se zlepšuji v útoku i v defenzivě.“

„Chci být dobrým hokejistou a jediný způsob, jak to dokázat, je podívat se do zrcadla a pochopit, že se to nestane nějakým zázrakem. V létě na sebe určitě vyvinu větší tlak, uvědomuji si, že musím odvést svoje, abych se dokázal vrátit a měl zase slušný rok.“

Zvlášť velký důraz míní klást na psychiku, kde se před tímto ročníkem trochu přecenil. „Před touto sezónou jsem si myslel, že to bude snadné. Myslel jsem, že to mám všechno promyšlené. Jenomže neměl. Musím se zlepšit ve všech směrech, chci být připravený od prvního dne,“ slibuje Larkin.

Přestože mu je teprve dvacet let, zkušeností s americkým reprezentačním dresem už má dost. Opakovaně startoval za svou zemi na juniorských šampionátech osmnáctiletých i dvacetiletých. V roce 2015 už hrál za národní tým dospělých, v Praze vybojoval bronzovou medaili. Loni opět ve výběru USA nechyběl, když nasbíral devět bodů v deseti zápasech. Za výběr severoamerických mladíků si zahrál také na posledním Světovém poháru. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.