bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Langhamer zůstává v Arizoně a sní o NHL. Šance tady je, hlásí

25. července 2017, 19:00

Adam Bagar

V únoru zapsal premiérové zákroky v NHL, teď může v nejlepší lize světa přidat další starty. Talentovaný brankář Marek Langhamer začne v zámoří už šestou sezonu. S Arizonou Coyotes se domluvil na novém ročním dvoucestném kontraktu! "Vidím, že šance na NHL tady je," přiznává Langhamer v tiskové zprávě společnosti Sport Invest, která ho zastupuje.

"Právě vyhlídka dalších startů v NHL je tím hlavním důvodem, proč v Americe setrvávám," říká třiadvacetiletý gólman, který v uplynulém ročníku zasáhl do všech tří nejvyšších zámořských soutěží. Teď chce usilovat o dlouhodobější šanci v NHL. "Věřím, že tahle cesta je správná," líčí Marek Langhamer, který byl Arizonou draftován před pěti lety.

Z Pardubic se tehdy vydal do kanadské juniorské WHL, tam strávil tři sezony v dresu Medicine Hat Tigers. Následně sbíral další cenné zkušenosti už mezi muži v týmech Springfield Falcons, Rapid City Rush a Tucson Roadrunners. Kromě toho v uplynulé sezoně prožil premiéru v NHL, když v únoru naskočil do třetího dějství souboje s Anaheimem.

"Marek je hráčem, který dělá pravidelné postupné kroky. Prošel si náročnou školou zámořského juniorského hokeje a ke konci uplynulého ročníku se stal jedničkou svého týmu v AHL. Je obrovsky pracovitý, svědomitý a cílevědomý. Právě tyto vlastnosti na něm Arizona oceňuje," hlásí hráčův agent Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest.

Marek Langhamer: Mám svůj sen a pro něj udělám maximum

"Marek se může pořád posouvat a zvyšovat svoji výkonnost. Odehraná třetina v NHL pro něho byla obrovskou vzpruhou a důkazem, že nastoupený směr je pozitivní. Věřím, že má potenciál rozšířit už v následující sezoně svůj počet startů v NHL," doplňuje Spálenka na adresu mladého brankáře, který se teď doma připravuje na předsezónní kemp.

"Suchou přípravu jsem odjel především v Olomouci a v následujících dnech vyjedu také na led v Pardubicích. Každodenní letní dřina se mi v sezoně mnohonásobně vrátí, já nechci promarnit ani minutu. Mám svůj sen a pro něj udělám maximum," zakončuje Marek Langhamer, který s americkým klubem podepsal novou roční dvoucestnou smlouvu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.