bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Landeskog pryč z Colorada? Sakic se nebrání, chce za něj ale až moc

12. ledna 2017, 13:00

David Jahoda

Trápení Colorada v nynější sezoně nebere konce. Mužstvo z Denveru je na samotném chvostu celé ligy, vstřelilo nejméně branek, jako druhé nejvíc inkasovalo. Není to tak dlouho, co se v zámoří začala šířit informace, že vedení Colorada může sáhnout k výměnám a prakticky nikdo nemá jistotu, že by se jim mohl vyhnout. Týkalo se to i kapitána, Švéda Gabriela Landeskoga. Generální manažer Avs Joe Sakic by se jeho odchodu nebránil, ovšem žádá za něj obrovskou protihodnotu.

Pustit k vodě kapitána mužstva? Určitě by to předznamenalo začátek velké přestavby, která je v Coloradu zjevně na pořadu dne. Dvakrát za sebou se Avalanche nedostali do play off a téměř jistě se do něj nepodívá ani v současném ročníku. V zámoří proto začaly už před několika týdny kolovat informace, že vedení klubu v čele s generálním manažerem Joem Sakicem by rádo s aktuální situací něco udělalo.

Potenciální výměny se údajně mohou týkat kohokoliv. Čerstvé informace ohledně Avalanche a jejich možném pohybu v kádru přinesl Darren Dreger z kanadské televizní stanice TSN, který se nechal slyšet, že Joe Sakic je ochoten jednat o kapitánovi týmu Gabrielu Landeskogovi. Ovšem je otázkou, zda budou ochotny jednat ostatní celky. Sakic totiž za svého kapitána požaduje elitního obránce, volbu v prvním kole draftu a ještě něco k tomu.

Vypadá to jako dost naivní představa. Landeskog je dozajista kvalitním hráčem, v NHL působí už šestou sezonu a ne nadarmo už pátým rokem plní roli kapitána. Jen těžko si ale představit, že by některý z ostatních celků šel v rozjeté sezoně do takové výměny. I když Landeskog v každé ze sezon, kromě té, kterou zkrátila výluka (2012/13), zaznamenal vždy alespoň 52 bodů, protihodnota, kterou za něj Sakic žádá, je zřejmě až příliš velká.

V letošní sezoně se mu zatím, stejně jako celému týmu Avs, příliš nedaří. Kvůli zranění pár zápasů vynechal a v 29 duelech zaznamenal jen 13 bodů (7+6). Uvidíme, jestli nakonec Sakic ze svých požadavků alespoň o něco sleví, nebo zda by některý z týmů jeho nárokům vyhověl třeba až po konci sezony. Každopádně se dá očekávat, že v táboře Lavin bude v nejbližších týdnech a měsících docela živo. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.