bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Lamoriello si pochvaluje zlepšenou defenzivu. Je pozoruhodné, jaký se nám podařil obrat, říká

2. února 2019, 16:25

Jiří Sameš

New York Islanders jsou jedním z velkých překvapení letošní sezony. Hlavní příčinou úspěchů aktuálního lídra Metropolitní divize je přitom výborná defenziva.

Jako noc a den. V minulé sezoně byli Islanders nejhorším týmem, co se defenzivy týče. Inkasovali 293 branek - v průměru 3.57 branky na zápas. Letos se však jedná o úplně jiný příběh a celek z Long Islandu je v obraně statisticky nejlepší.

„Je pozoruhodné, jaký se nám podařil obrat ve statistice obdržených branek," řekl tisku Prime Time Sports Lou Lamoriello, generální manažer Isles.

Mizerná defenziva loni stála Ostrovany postup do play-off. Letos ovšem za dosavadních 50 zápasů inkasovali pouze 118 branek (nepočítáme-li nájezdy), což je na výsledcích samozřejmě hodně znát.

Velkou zásluhu má na zlepšené obraně Islanders trenér Barry Trotz, jenž v loňské sezoně vyhrál s Washingtonem Capitals Stanley Cup. Newyorčany posílil i se svými asistenty koncem minulého června, tedy krátce poté, co se s Caps nedomluvil na nové smlouvě.

„Trenérský štáb odvádí vynikající práci. Veškerá uznání, kterých se Barry a jeho kolegové dočkávají, jsou naprosto zasloužená," sdělil Lamoriello.

Velkých uznání se ovšem kromě Trotze dočkávají také brankáři Robin Lehner, Thomas Greiss.

Lehner, který začátkem loňského července podepsal s Isles roční kontrakt na 1,5 milionů dolarů, má za 27 zápasů průměr obdržených branek 2.02 a procentuální úspěšnost zákroků 93.1. Jedná se mimochodem o vůbec nejlepší čísla v lize.

Greiss odchytal taktéž 27 zápasů, přičemž v nich má průměr obdržených branek 2.39 a procentuální úspěšnost zákroků 92.4. I on se přitom v nejdůležitějších brankářských statistikách drží na předních příčkách.

Jak už bylo uvedeno výše, Islanders jsou aktuálně nejlepším týmem Metropolitní divize. V tabulce Východní konference jsou na druhém místě, přičemž více bodů mají na svém kontě jen suverénní Tampa Bay Lightning.

Čtěte také: Je dobré vidět, že se jim daří, říká na adresu svého bývalého zaměstnavatele Tavares

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.