bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Laine na prodej! Winnipeg chce Finovým trejdem zahojit své achillovky

25. září 2020, 10:00

Tomáš Zatloukal

Měl být tou nejzářivější hvězdou Winnipegu, místo toho se postupně stal pro Tryskáče postradatelným borcem. To mužstvo totiž jde za Blakem Wheelerem, ne Patrikem Lainem. Finský snajpr může brzy pálit jinde.

28 vstřelených gólů.

Osobák v asistencích (35).

Výrazný, byť stále krátký skok ve hře bez puku. 

Taková byla v kostce sezona 2019/2020 v Laineho podání.

Těžko mu můžete něco vyloženě vyčítat, jen Jets mají důležitější a přínosnější forvardy, v čele s všestranným kapitánem Wheelerem.

I efektivnějšího kanóna v Kyleu Connorovi (38 tref).

Kdo naopak Winnipegu schází, je bek do prvního či druhého páru a také schopný centr. Někdo pro lajnu číslo 2.

"A generální manažer Kevin Cheveldayoff se nemůže spoléhat jen na hráčský trh. Naslouchá nabídkám na Laineho," povídá Darren Dreger z TSN.

Zpravidla výtečně informovaný novinář dodává, že mezi zájemce o dvaadvacetiletého kanonýra patří Carolina a Columbus.

U Hurikánů by se Laine sešel s báječnými krajany Sebastianem Ahem a Teuvem Teräväinenem. Modrokabátníky zase vede finský GM Jarmo Kekäläinen.

Kdo ví, jestli a kam se bude Laine, jemuž příští rok skončí dvouletá překlenovací smlouva, skutečně stěhovat. Každopádně nejde o plané řeči.

"Cheveldayoff to  myslí vážně," ujišťuje Dreger.  

Spojení Laine, Winnipeg platí od roku 2016. Tehdy si Jets sebevědomého, možná až namistrovaného teenagera vybrali jako celkovou dvojku draftu. Dříve šel jen Auston Matthews.

Laine od té doby nasstřílel v NHL 138 branek. Své ryzí umění, jímž evokuje Alexe Ovečkina, dal opakovaně okázale najevo.

Tak třeba prožil jeden pětigólový večer,  osmkrát (!!!) nasázel hattrick. Jaké logo budou mít čepice, až díky němu poletí na led příště? 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.